ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

гр. Кермен

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Сливен - гр. Кермен

Кермен е град в Централна България, Област Сливен, Община Сливен.

Градът е разположен в източното подножие на Сърнена Средна гора, на 24 км южно от Сливен, 139 км западно от най-близкото пристанище в град Бургас, 285 км източно от столицата София.
Надморската височина е 160м, а населението е околко 1935 жители. Климатът е мек - зимата е кратка, а лятото относително прохладно.
Кермен води началото си като селце създадено в края на 17 век и началото на 18 век. През 1974 г. Кермен е обявен за град.
Град Кермен разполага с добре развита транспортна мрежа – редовен железопътен и автобусен транспорт. Градът е разположен на железопътната линията София - Бургас, а сградата на гарата  е единствената новопостроена в България в последните години. През землището на града ще преминава и част от бъдещето трасе на магистрала Тракия.
В града има едно основно училище, където учат близо 200 ученици и една целодневна детска градина.
Единственият културен център в град Кермен е читалище "Пробуда" с няколко фолклорни състава и танцови формации.
На разположение на жителите и гостите на града е един медицински център с общопрактикуващи лекари и зъболекари.
Традиционната за област Сливен, тесктилна промишленост е добре развита и в град Кремен - същестуват няколко малки предприятия за производство и търговия с текстилни изделия. В Кермен функционират и няколко мандри, птицеферма,  производствена база за дървен материал и други.

Източник: http://bg.wikipedia.org, http://www.icentres.net
Снимки: Интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: