ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

гр. Българово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - гр. Българово

Българово е град в община Бургас, област Бургас.

Отстои на 20 км северозападно от Бургас, на 5 км северно от град Камено, на 15 км югоизточно от град Айтос и на около 420 км източно от София. На около 2 км от града преминава магистралният път, свързващ София и Бургас.

Градът се намира на надморска височина от 72 м. Климатът се характеризира с мека зима и горещо, сухо лято.
Населението му наброява около 2000 души. Има редовен автобусен транспорт от и до Бургас и съседните населени места.

В Българово има кметство, читалище, целодневна детска градина, основно училище и търговски обекти. Медицинското обслужване е поето от двама общопрактикуващи лекари, а най-близката болница се намира в град Бургас.

В града туристите могат да посетят храма „Св. Атанасий“, който е обявен за паметник на културата. Само на няколко километра са разположени язовирите Траяново, Мандра и Ахелой, както и Бургаското и Атанасовско езера, които са подходящи за риболов.  На около 8 км от Българово се намират Бургаските минерални бани, където има открити минерални извори, известни с лековитите си свойства от древността.  Има изградени санаториуми и почивни станции. В Бургас могат да се посетят морската градина, Градската галерия, Бургаската опера, Държавен куклен театър и много други.

Източници: burgas.bgburgasbus.info, bg.wikipedia.org
Снимки: panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: