ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

Бойчиновци

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Монтана - гр. Бойчиновци

Бойчиновци е град в община Бойчиновци, област Монтана.

Разположен в Северозападна България, на 20 км от Монтана, на 37 км от Враца и на 113 км от столицата София . Населението на града е около 2000 души. На 17 км от гр. Бойчиновци преминава международният път Е-79.

 

Туризъм и забележителности:

 

Освен невероятно запазената природа, туристите могат да се насладят на многото храмове – повече от които са с повече от стогодишна история, както и да посетят единственият летателен център  за въздушни и екстремни спортове в Северозападна България, който се намира на територията на село Ерден. Центърът е предназначен за специализиран туризъм в областта на летенето и скокове с парашут, рекламни полети и разходки. В него се извършва обучение на пилоти на парапланери и безмоторни самолети, парашутисти, организиране на състезания. Центърът се посещава от много чуждестранни състезатели, а също привлича и много любители на различните екстремни въздушни спортове.

 

Транспорт:

 

Град Бойчиновци е важен железопътен възел в района, свързващ общината и областния център с гр.Видин и гр.София. Пет от населените места – Бойчиновци, Мърчево, Охрид, Пали лула и Ерден са обхванати от жп мрежата.
Има също и редовен автобусен транспорт от и до Монтана, Вълчедръм, Козлодуй, Берковица и др.

 

Текст: boychinovtsi.bg
Снимки: boichinovci.hit.bg

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: