ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

гр. Сунгурларе

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Бургас - гр. Сунгурларе

Сунгурларе е административен център на едноименната община в област Бургас.

Градът отстои на 82 км северозападно от Бургас, 28 км в същата посока от Карнобат, на 44 км североизточно от Ямбол, на 48 км северозападно от град Айтос и на около 370 км източно от София.

Разположен е в Сунгурларската долина, на надморска височина от 189 метра. Климатът е умереноконтинентален. Характеризира се с мека зима, ранна пролет, умерено лято и топла есен.

Населението наброява около 3700 души. Има редовен автобусен транспорт до съседните населени места и Бургас.

Сунгурларе е напълно електрифицирано и водоснабдено, частично е изградена и канализация. Тук функционират кметство, поща, полицейско управление, търговски обекти, банкови офиси. Има читалище, средно училище и обединено детско заведение. Медицинското обслужване е поето от трима общопрактикуващи лекари и един стоматолог. Най-близката болница се намира на територията на град Карнобат.

В града могат да се посетят храмът „Свети Архангел Михаил“ и Музеят по винарство и лозарство, основан през 1984г. Районът на Сунгурларе е известен с добре развитите си винарски традиции. Празникът на града се чества на 14 февруари -  денят на лозаря и винаря "Трифон Зарезан".

 Източници: bsregion.orgburgasbus.info, bg.wikipedia.org
 Снимки: panoramio.combg.wikipedia.org, интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: