ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

район "Спортна зала"

Вижте къде се намира на картата Имоти в град Варна - Спортна зала

Район "Спортна зала" е заключен между: ул. "Н. Й. Вапцаров", бул. "8-ми Приморски полк"ул. "Н. Михайловски", ул. "Княз Н. Николаевич" и Морска градина.
Строителството е смесено. В по-малките улици в миналото е имало предимно 2-3 етажни къщи, но сега на тяхно място са построени 4-5 етажни кооперации. На бул. "Княз Борис І" жилищните сгради са предимно многоетажни. Поради близостта си до Морска градина и морето от тези жилища се открива прекрасна панорама - много зеленина и море.
Районът е много комуникативен. Има добри връзки с центърът на града, кварталите и курортите около града. Центърът се намира на около 5-10 минути от централната част на града. Изградена е много добра инфраструктура.
Основната забележителност е Дворецът на културата и спорта, известен на варненци като "Спортна зала" с уникалната си архитектура. Там се провеждат множество културни и спортни мероприятия - концерти, спортни турнири, музикални представления, семинари. В Дворецът има много спортни клубове по карате, тенис на маса, художествена гимнастика и др. Освен това се организират и курсове по йога, каланетика, аеробика, фитнес и др. Има множество магазини и кафенета. Екип от медицински специалисти предлага масажи, ирисова диагностика, лечение на спортни травми и др.
На територията на комплекса ежегодно се организират панаири и изложения: "Произведено в България", "Трите ключа -дом, офис, вила", ежегоден автосалон и много други. Това е едно чудесно място за отдих, пазаруване и поддържане на добрата форма!
На територията на района се намират: СОУ "В. Друмев", 42 ЦДГ "Мир", ПГ по туризъм "Ас. Златаров", Дворец на културата и спорта, Военноморска академия, планетариум към Военноморска академия, три тенис корта, пощенски клон, Административен съд, паркинги, офиси на фирми, множество магазини, ресторанти и заведения, новоизграденият петзвезден хотел "Димят и др.
В непосредствена близост се намират: два дигностично-консултативни центъра, стадион, пощенски клон, регионална библиотека, офиси на банки и мобилни оператори, почетно консулство на Република Чехия и др.
Районът граничи с районите "Завод Дружба", "ВИНС", "Чаталджа"Морската градина и квартал "Чайка".

 

Автобусни линии: 8, 9, 14, 14а, 17а, 109, 309, 409

 

Текст и снимки: Мирела - офис Варна

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: