ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Квартали:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

жк. Люлин-2

Вижте къде се намира на картата Имоти в град София - ж.к. Люлин 2

Ж.к. Люлин-2 е квартал в северната част на град София. Той е микрорайон в най-големия квартал на територията на София - Люлин.

 

Местоположение:

Кварталът граничи с бул. „Царица Йоанна” и ж.к. Люлин-3 на юг, с ул. „Проф. Александър Станишев” и ж.к. Люлин-1 на север, с бул. „Панчо Владигеров” и ж.к. Люлин-8 на югоизток и бул. „Добринова скала" на северозапад.

Архитектура:

В ж.к. Люлин-2 преобладават построените през 70-те и 80-те години на XXв. панелни блокове и изградените през 90-те години ЕПК кооперации. Новопостроени тухлени сгради в квартала започват да се строят след 2000 г.

Образование, здравеопазване и икономика:

Тук функционират 90 СОУ „ Ген. Хосе де Сан Мартин” и Частна профилирана гимназия „Балканика”, 22 Обединено детско заведение „ Великденче”, 35 Обединено детско заведение „Щастливо детство” и Частна детска градина „Чудната къщичка”. В блок 237 е разположен полицейски участък, а в блок 212 – пощенски клон. На разположение на житрелите на ж.к. Люлин-2 са супермаркет „Т-маркет”, мебелен магазин „Мобексперт”, строителен супермаркет „ВИЛАЗ” и централното управление на „Булгаргаз”. Медицинското обслужване е поето от XXVI поликлиника на ул. „Александър Станишев” № 17.

Транспорт:

Кварталът се обслужва от следния градски транспорт:
 
Автобуси:

Тролейбус № 6 от ж.к. Люлин-3 до пл. Сточна гара

Маршрутни таксита:
 

Източници: Мирела, Център за градска мобилност, infobulgaria.info
Снимки: Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: