Карта
Бележник ()

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Коньово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Сливен - с. Коньово

Коньово е село в Югоизточна България. То се намира в община Нова Загора, Област Сливен.

Отстои на около 15 км северозападно от град Нова Загора, на около 27 км югозападно от град Сливен, на 133 км югозападно от град Бургас и на 283 км югоизточно от столицата София.
Има редовен ж.п и автобусен транспорт от селото.

Разположено е на 53 м надморска височина. Постоянното население е около 900 жители.

Климатът е умерено континентален. Зимата е мека и суха, лятото сравнително горещо. По-обилни валежи има през есента и пролетта.

Селото е с добре изградена инфраструктура, разполага с кметство, основно училище  и детска градина. В  читалището има интернет зала и голям фонд от художествена научна и детска литература.  Има изграден футболен стадион. В Коньово функционират два магазина и няколко производствени фирми.  Храмът „Свети Архангел Михаил“ е построен през 1886 година.
Здравеопазването в селото е поето от трима стоматолози и един лекар. Най-близко разположената болница е в град Нова Загора.

 

Туризъм

  • В селото може да се види каменна римска кула и няколко тракийски селищни могили.
  • В корията „Карапелит“ има голяма гора от летен дъб.
  • На не повече от тридесетина километра се намира третият по-големина язовир в България - Жребчево, който има  много ръкави с удобни за риболов места.
  • В близост са и Сливенските минерални бани с изградена добра материално-техническа база - минерална баня, балнеолечебници, почивни станции, хотели и плувен басейн.

Източник: www.bg.wikipedia.org
Снимки: Интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: