ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Квартали:

ИНФО ПАКЕТ

кв. Зона Б-4

Вижте къде се намира на картата Имоти в град София - ж.к. Зона Б-4

Жк. "Зона Б-4" се намира в западната част на София.

местоположение

Кварталът е малък и граничи с бул. Сливница, на запад с бул. Инж. Иван Иванов, на юг с бул. Александър Стамболийски, а на изток с ул. Опълченска. Намира се в непосредствена близост до централната част на столицата, което го прави привлекателен за инвестиция и за живеене. Атрактивна част за магазини в квартала е по дължината на бул. Европа и ул. Опълченска.

Архитектура

Преобладават стари тухлени кооперации както и еднофамилни къщи. В квартала има и новостроящи се жилищни сгради, предимно в близост до бул. Тодор Александров. Има няколко новопостроени офис сгради на бул. Тодор Александров. В квартала има градинка, около която са концентрирани училищата, църквата и болницата.

Образование, здравеопазване и икономика

В квартал Зона Б-4 има две училища: 134-то СОУ Димчо Дебелянов на ул. Брегалница и ЧОУ с изучаване на немски език на същата улица. На ул. Брегалница се намират и 1-во ОДЗ  и 119-та ЦДГ (Целодневна детска градина).

11-ти Диагностично-консултативен център е на ул. Цар Симеон.

В непосредствена близост до ул. Опълченска се намира църквата Св. Николай Софийски.

Жителите на кв. Зона-Б-4 могат да пазаруват в хипермаркета от веригата "Билла", който е разположен между ул. Шар планина и ул. Опълченска.

Транспорт

Важен плюс от страна на комуникации е минаващото под бул. Тодор Александров метро. Транспортните линии, които свързват квартала с останалата част на столицата са:

  • Тролеи - 1, 5, 10, 6, 7;
  • Трамваи - 3, 10;
  • Автобуси - 60, 74, 11, 54а, 78, 85, 86, 213, 309, 310;
  • Метро

Текст и снимки: МИРЕЛА

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: