ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Сушина

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Шумен - с. Сушина

Сушина е село в Североизточна България. То се намира в община Върбица, област Шумен на 15 км от планинския курорт Върбица, известен с минералните си извори, на 40 км от Шумен, на 130 км от Варна и аерогарата и на 20 км от гр. Велики Преслав. Население 365 човека. Надморска височина - 153 метра. Климатът е умерено-континетален като се усеща и влиянието на планината - лятото е прохладно, а зимата е студена и много снежна. От Сушина се разкрива невероятна панорама към възвишенията на Стара планина.
В селото има ЦДГ, кметство, хранителни магазини, кафене, лекарски кабинет, пощенски клон. До селото има редовен градски транспорт, който го свързва с гр. Шумен и околните градове и села. Сушина е тихо и спокойно село с добре изградена инфраструктура. Намира се в близост до язовир Тича, вторият по големина язовир в България и в полите на Стара планина. До селото, на брега на язовира, е разположена почивна база Сушина - 13 бунгала, които работят целогодишно. В и около селото има много къщи за гости. Мястото е подходящо за риболов, почивка и туризъм. Районът е екологично чист, въздухът е кристално чист, природата - съхранена. В язовира може да се улови каракуда, сом, червеноперка и др. Местните жители се занимават предимно със земеделие и животновъдство.

Източник: интернет
Снимки: Мирела

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: