ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Комарево

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Монтана - с. Комарево

Комарѐво е село в Северозападна България. Намира се в община Берковица, Област Монтана.

Още три села в България носят същото име - в община Провадия, Област Варна, община Бяла Слатина, Област Враца и в община Долна Митрополия, Област Плевен.

Разположено е в Предбалкана, на около 9 км североизточно от гр. Берковица, 18 км югозападно от гр. Монтана и приблизително 90 км северно от гр. София.

Релефът е хълмист а надморска височина варира от 200 до 299 метра. Климатът е ясно изразен умерен, характеризиращ се със снежна зима, горещо лято и дъждовни пролет и есен.

Селото е електрифицирано и водоснабдено. Улиците са частично асфалтирани и осветени. Има покритие на всички мобилни оператори и автобусен транспорт до общинския център и околните села.

Комарево има около 70 души население.

Селото разполага с кметско наместничество и магазин. През 2011 е реализиран и проект за православен храм. За целта е използвана сградата на бившето училище.
Най-близките детска градина, основно и средно училища се намират в Берковица. Отново там има общопрактикуващи лекари, стоматолози и специализирани медицински центрове.
В Комарево се помещава централата на Компас ООД, която е изцяло българска компания, специализирана в производството на месни и месно-зеленчукови стерилизирани продукти.

Забележителности и туризъм:

Районът на селото е привлекателен за лов и риболов. Комарево е известно с ловната си дружина. На няколко километра северно се намира язовир Огоста.

В град Берковица гостите могат да разгледат къщата–музей "Иван Вазов", намиращия се до нея Архитектурен музей на културата и Часовниковата кула, която е забележителен паметник, построен през 1762 година. Впечатлява със здрава конструкция и красива горна част, в която часовниковият механизъм още работи.

В околностите на града се издига хълмът Калето. Тук, в естествения горски парк се намират останките от средновековна българска крепост.
Връх Ком, който се издига няколко километра югозападно от Берковица, предлага добри условия за ски през зимните месеци.

Само на около 25 км югоизточно от Комарево се намира гр. Вършец, известен балнеолечебен курорт с минерална вода и чиста природа. Там се лекуват заболявания на сърцето и нервната система, на опорно-двигателния апарат.

Източници: Мирела, интернет.
Снимки: интернет.

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: