ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Кирилово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Стара Загора - с. Кирилово

Кирилово е село в Южна България. То се намира в община Стара Загора, област Стара Загора.

В България има още едно село със същото име в област Ямбол.

Отстои на 11 км югозападно от град Стара Загора, на близо 90 км североизточно от град Пловдив и на 220 км югоизточно от столицата София.
Редовен автобусен транспорт го свързва с областния град, има и  осигурен безплатен автобус за ученици.

Селото се намира в подножието на Средна гора на 280 м надморска височина. Постоянното население наброява около 760 души.

Климатът е умерено континентален, с лека и кратка зима и топло лято.

Селото е добре развито и разполага с кметство, поща, църква "Св. Кирил и Методий", читалище и частно училище. Има кабелна телевизия, интернет и покритие на всички мобилни оператори. За здравето на жителите на селото се грижат един лекар и един стоматолог. Най-близката болница се намира в областния град Стара Загора.

В селото функционират няколко земеделски фирми, дърводелски цех, фирма за производство на пластмаса и бутилки,  търговски складове.

Кирилово привлича любителите на селски и еко-туризъм, като разположената в близост река Съзлийска предоставя възможност на гостите му да се насладят на риболов съчетан с отдих и пикници.

Източник: www.bg.wikipedia.org , www.kirilovo.selobg.com
Снимки: Internet

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: