ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Долно изворово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Стара Загора - с. Долно изворово

Долно изворово е село в Южна България. То се намира в община Казанлък, Област Стара Загора.

Отстои на около 11 км североизточно от град Казанлък, на близо 44 км северно от град Стара Загора, на около 55 км южно от град Габрово и на 262 км югоизточно от столицата София.
Редовен автобусен транспорт го свързва с градовете Казанлък и Стара Загора.

Селото е разположено в подножието на Стара планина с прекрасен изглед към връх Ботев, Триглав и към Средна гора на 576 м надморска височина.
Постоянното население е около 600 жители.

Климатът е умереноконтинентален, с голям брой слънчеви дни. Зимата е мека, снеговалежите са рядкост. Лятото е топло, а валежи падат рядко.

Долно изворово разполага с кметство, читалище и детска градина. Има кабелна телевизия и покритие на всички мобилни оператори. За здравето на жителите на селото се грижи един общопрактикуващ лекар. Най-близкото училище и болница се намират в град Казанлък.

Преминаващата в близост река Енина, привлича любителите на риболова, а околностите на селото са подходящи за еко-туризъм, разходки и почивка.

Край село Долно изворово е открита уникална тракийската куполна гробница, намираща се под нивото на могилата, в нейната южна периферия дълбоко под земята.

Източник: www.bg.wikipedia.org
Снимки: Интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: