ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Димитриево

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Стара Загора - с. Димитриево

Димитриево е село в Южна България. То се намира в община Чирпан, Област Стара Загора.

Селото отстои на около 26 км източно от общински център град Чирпан, около 31 км югозпадно от областния град Стара Загора и 222 км югоизточно от столицата София

Димитриево е разположено на надморска височина от 129 метра. Лятото в селото се характеризира с големи горещини, а зимата е сравнително сурова. Релефът е равнинен. Край селото тече малка река, която понякога пресъхва през летните месеци.
Почвено-климатичните условия са изключително подходящи за отглеждaнето на зърнени и слънчогледови култури. В последните години в землището на селото се отглежда предимно рапица, която се използва за производството на биодизел.
Селото е добре устроено - улиците са асфалтирани, има покритие на мобилните оператори. В селото функционират кметство и читалище. Медицинското обслужване е поето от един общопрактикуващ лекар. Най-близките учебни и медицински заведения са в град Чирпан.

Една от най-интересните забележителности  в района е Златноливаденският манастир "Свети Атанасий"- един от най-големите Български манастири, а според последни проучвания и един от най-древните в Европа.

В близкия град Миричлери има минерален извор и басейн пълен  с лековитата вода.

 

Текст: Мирела
Снимки: Интернет

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: