ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

Слънчев ден

Вижте къде се намира на картата Имоти в град Варна - к.к. Слънчев ден

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Слънчев ден се намира на 10 км североизточно от лятната столица на България - град Варна, непосредствено до комплекс Св.Константин и Елена, на 8 км южно от Златни пясъци и на 16 км от летището. Това е луксозен морски курорт с 4 красиви хотела разположени на самия морски бряг - петвездният "Палас, четиризвездните "Марина" и "Мираж" и тризвездният "Вероника".
Курорт Слънчев ден е естествен парк, край тих уединен залив с кристално чиста морска вода. Сезонът започва още през май и продължава до октомври.
Неповторимите условия за отдих са осигурени от самата природа - малък залив с чудесно, рядко срещано източно изложение, просторна плажна ивица с дължина 1 км и ширина от 20 до 80 м, спокойно море с плитко пясъчно дъно, което плавно се свързва с брега, разкошен естествен парк с редки дървесни видове кристално чист и свеж въздух.
Комплексът печели и от това, че на неговата територия няма ново строителство и туристите могат да се насладят на пълноценна почивка сред тишина и спокойствие.

КЛИМАТ

Климатът е много благоприятен, близък до този на известните средиземноморски курорти - средните месечни температури на въздуха през лятото са между 23-28°С, на морската вода - 24-25°С, с около 1 700 слънчеви часа от май до септември.
Морски климат съчетан с чист въздух, богат на соли, озон, бром, калций и йод с оптимална влажност на въздуха 63-65%.

БАЛНЕОЛЕЧЕНИЕ

Минерална вода, извираща на територията на комплекса - хипертермална с температура 45°С, слабоминерализирана, хидрокарбонатна със съдържание на натрий, калций, магнезий, хлориди и сулфиди, както и лечебна кал от Варненското езеро - средносулфидна, слабоминерализирана с алкална реакция, микроелементи и биоактивни веществa.
Красивата природа и модерните SPA центрове превръщат комплекса в идеално място за възстановяване и почивка. В двата възстановителни центъра - в хотел Палас и хотел Марина се предлагат над 100 различни медицински услуги за лечение, релакс и разкрасяване.

ЛЮБОПИТНО

"Слънчев ден" е носител на две престижни международни награди - МЕЖДУНАРОДНА НАГРАДА ЗА ТУРИЗЪМ И ХОТЕЛИЕРСКА ИНДУСТРИЯ - Испания, 1997г. И НАГРАДА ЗА КАЧЕСТВО "Златна Америка" - Ню Йорк, 1998г.
Комплексът има капацитет около 1300 легла в четири елегантни хотела построени на самия морски бряг. Нужни са само няколко крачки, за да почувствате топлия пасък под краката си.
Слънчев ден предлага и отлични условия за конгресен туризъм.

 

Автобусни линии: 8, 9, 109, 209, 309, 409

 

Текст и снимки: Мирела - офис Варна

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: