Обадете ни се и задайте вашите въпроси

Често задавани въпроси

21848.jpgВсеки работен ден от 09.00 до 18.00 часа или събота и неделя от 10 до 18 часа, можете да ни потърсите на телефони:

  • 02 9812345 за гр. София и цялата страна;
  • 052 600 675 за град и област Варна;
  • 056 800 900 за град и област Бургас.

С удоволствие ще отговорим на вашите въпроси и ще ви насочим към точните хора, който могат да свършат работа.

Можете да използвате и формата за контакти.

Ето и най-често задаваните въпроси към нас:

1. Колко струва имотът ми?
Можем да ви свържем с подходящия наш агент, който ще ви консултира по телефона за цената на вашия имот, но най-точна оценка можем да направим след оглед на имота.
Огледите не се заплащат. Консултациите също са безплатни. Можем да изготвим и оценка на имота от лицензиран оценител.

2. Какви са тенденциите на пазара? Сега ли да купувам или да изчакам?
Ще ви свържем с нашите мениджъри продажби, за да получите изчерпателна информация в зависимост от вида на имота и района/квартала, който ви интересува. Консултациите са безплатни.

3. Какъв е размерът на комисионата за посредническата услуга?
Обичайното ни комисионно възнаграждение е 3% от цената на имота при сделки по покупко-продажби и 50% от месечния наем - при сделки с наеми. Има сделки при които не се дължи комисиона или възнаграждението е различно от обичайното, или е по договаряне. При запитване, ще бъдете информирани за цената на посредническата услуга за конкретния имот, от който се интересувате.
В цената на услугата са включени подготовката на всички документи за сделката, гарантирана юридическа защита, предаване на владението/ползването на имота, а при сделки по продажби - възнаграждението може да включва регистрация на имота в данъчната служба и промяна на партидите за ток, вода и отопление.
Възнаграждението се дължи еднократно, само при осъществяване на сделка. Посочените стойности са без ДДС.

4. Кога се заплаща възнаграждението?
При сделки по покупко-продажби: 50% от възнаграждението се дължи до 5 дена след сключването на предварителен договор и заплащането, респективно получаването на капаро за имота. Останалите 50% се заплащат до 5 дена след подписването на нотариалния акт за прехвърляне собствеността върху имота.
При сделки с наеми: възнаграждението е дължимо до 5 дена след сключване на договора за наем и заплащането на първия месечен наем или депозит по договора.

5. Какви са вашите ангажименти като посредник?
Задълженията ни са изчерпателно посочени в договора за посредничество, който сключваме с клиентите си. Условията, при които работим, са ясно и точно регламентирани, без неясни и двусмислени клаузи, без скрити условия. Ние се ангажираме не само да ви намерим подходящ имот или клиент за вашия имот, но и да оформим юридически всички фактически отношения, да ви съдействаме с консултации и правна подкрепа във всички етапи от сделката, вкл. получаването на цената в пълен обем и предаването на владението или ползването на имота.