Карта
Бележник ()

Теодора Райкова, отдел „Чуждестранни клиенти”: „Умея много неща, но най-вече да комуникирам с хората и да продавам”

Агентите на МИРЕЛА

Различна, амбициозна, щура и интересна - трудно е да запазиш самообладание и да не се усмихнеш, когато разговаряш с Теди.

Ето защо днес решихме да Ви подарим малко усмивки и да ви срещнем с нея.
Тя е един от най-добрите ни професионалисти и е част от екипа на отдел „Чуждестранни клиенти” вече 8 години. Фактът, че колегите я смятат за чаровна, но меркантилна, изобщо не я притеснява.

Даваме ѝ думата, защото тя определено има какво да ни сподели.

- Теди, представи ни се с няколко изречения?
- Казвам се Теодора Райкова и работя в МИРЕЛА от 8 години. Учила съм в гимназия с разширено изучаване на италиански език, а след това 3 години „Психология и философия” в Югозападния университет „Неофит Рилски” и около 6 години съм работила с деца.
Умея много неща, но най-вече да комуникирам с хората и да продавам. Смятам, че съм почти организирана, контактна, критична, но и много харизматична.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Защо избра МИРЕЛА?
- Не беше директно и целенасочено МИРЕЛА. Приятелката ми и моя колежка, Петя Лалова ме убеди, каза че се изкарват пари и аз нали съм си меркантилна, ето вече 8 години съм тук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Разкажи ни повече за твоята първа сделка?
- Първата ми сделка беше за един магазин. Купувачът ме разпитва за ДДС, за данъчна оценка и т.н., а аз нищо, ама съвсем нищо, не разбирах.... И беше супер смешно, защото след всеки зададен от него въпрос аз си записвах и му се обаждах след няколко минути (и така няколко пъти), не знам този човек как не се отказа от мен. Накрая купи и дори остана доволен.

- А коя беше най-трудната ти сделка?
- Тя още не е приключила вече 3 години, но сме на път да я завършим успешно.

- Има ли комична ситуация, в която си изпадала по време на оглед или при сключване на сделка?
- Със сигурност съм имала, но сега не всички си спомням. Наскоро имах един клиент за оглед в Слънчев бряг, бяхме се разбрали за среща в 10 ч., а дойде в 12 ч. – и аз, нали съм си контактно критична, малко му се скарах, а той каза:  „тогава да си ходя .. ”, разсърди се, но беше само за 5 минути. Тръгнахме на огледи и след около 15 минути ми казва – „само с теб ще гледам и само от теб ще купя” – така и стана. Остана много доволен и щастлив.

- На коледното парти на МИРЕЛА за 2014 г. получи награда за „Най-меркантилен колега”, защо според теб?
- Ами, повече от ясно е – "очичките на доларчета" и колкото се може повече сделки, ще помоля и колегите – ако може само мои оферти да продавате, ще ви черпя.

- За какъв клиент мечтаеш?
- За големия клиент с голяма сделка... и да не деля комисиона с друг.

- От какво или от кого черпиш вдъхновение и сили?
- От колегите, от клиентите, от ситуациите, от всичко, което помага за работата ми. Обичам контакта с хората, интересните и различни гледни точки, умението да се асоциирам с клиентите и техните предпочитания, да ги анализирам и така да преценявам какъв имот искат, да ми се доверяват и да оправдавам доверието им.

- Умението да продаваш учи ли се, или е въпрос на природен талант?
- Според мен това или го имаш, или не. То е комплекс от много качества. Не е като да продаваш хляб, от който всеки има нужда, а да можеш да предложиш това, което клиентът иска и да си каже „... уау, това е моето жилище”.

- Има ли разлика в това да си агент на морето и тук в София?
- Не много голяма освен в процента на комисиона – ето пак, ама то е защото съм меркантилна, нали така, (смее се). 
- Трябва да има и такива като мен, за да се правят повече и повече сделки, защото „колкото повече, толкова повече”.

- Колегите са ...
- Страхотни и много различни. На всеки мога да се доверя и знам, че всеки ще ми помогне, ако имам нужда. Екип сме, а това е много важно - дори спечелихме на коледното парти наградата за „Най-сплотен екип”, не напразно. Благодаря им от сърце, че все още ме търпят!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Благодарим на Теди за това интервю! 

 

ИНТЕРВЮ НА: Надя Ненкова
СНИМКИ: личен архив - Теди

 

Вижте имотите, предлагани от Теодора Райкова

Профил на Теодора Райкова 

 Интервю с г-жа Венета Янева, директор продажби в отдел "Корпоративни клиенти"

Тя е директор продажби в отдел „Корпоративни клиенти” на МИРЕЛА. Жената, която внася цвят и настроение в офиса. Тя никога не закъснява, независимо от часа и мястото на срещата. Нейната усмивка ни зарежда с енергия за новия ден...

Интервю с Калоян Михалков, главен агент в офис „Княз Борис” в гр. Варна

Днес ще Ви срещнем с един човек, който не само обича предизвикателствата, но и умее да черпи вдъхновение от тях...

Презентационен видео филм за МИРЕЛА

Започнахме през 1991 г. Постепенно и упорито натрупвахме знания и опит. Екипът ни растеше, а заедно с него и изискванията към нас, и амбицията ни да предложим най-доброто обслужване за нашите клиенти...

Обединени под мотото "СИЛНИ ЗАЕДНО"

Улисани в ежедневната си работа, установихме че пропускаме да споделим силата и значението на това, което правим. А ние всъщност всеки ден споделяме желанията, проблемите, радостите и успехите на нашите клиенти, и собствените си успехи и тревоги, като съмишленици в един голям екип.

Екатерина Димитрова - агент на недвижими имоти на МИРЕЛА в офис "Ян Палах" - гр. Варна

Екатерина Димитрова започва работа в МИРЕЛА като младши агент на недвижими имоти през м. октомври 2012 г. Една година по-късно е повишена в позиция Агент. Отличена е за най-успешен агент на МИРЕЛА през първото тримесечие на 2014 г. Владее руски и турски езици.

Даниела Коцева - директор продажби в МИРЕЛА

Г-жа Даниела Коцева започва работа като брокер в МИРЕЛА през 1999 г. Сега е директор продажби в офис "Васил Левски" - гр. София.

Динко Николов - агент в офис "Ян Палах" - гр. Варна

Динко започва работа в МИРЕЛА, като младши агент недвижими имоти през месец май 2012 година. Успешно преминава обучение според стандартите на МИРЕЛА и бързо покрива изискванията за Агент. От месец юли 2014 г. до март 2015 г. заема позицията Гл. агент на офис "Ян Палах" - гр. Варна.

Нина Герганова - Агент на недвижими имоти в офис "Васил Левски" - гр. София

Нина Герганова е един от най-успешните агенти на МИРЕЛА. Тя печели два приза за най-голяма ефективност в продажбите за гр. София през второ и трето тримесечие на 2013 г., както и награда за най-добър агент за второ тримесечие на 2014 г.

Дона Доротеева - Агент в отдел "Корпоративни клиенти" - гр. София

Дона започна своето развитие като стажант по програмата за "Бърз старт в професията брокер недвижими имоти" и сега е един от най-успешните агенти на недвижими имоти на МИРЕЛА.