Карта
Бележник ()

Как да наемем недвижим имот

Гид на клиента

Подайте обява тук!

  
Вие търсите имот под наем?
Често сте чували за спецификата и проблемите при наемането на недвижим имот, колебаете се за правилната стъпка.
Вашето вярно решение е да се възползвате  от дългогодишния професионален опит на Мирела-недвижими имоти като консултант и посредник при всички видове сделки с имоти. 
В нашите офиси Ви очакват екипи от специалисти, на чиято експертна оценка и професионален подход можете да се доверите напълно в процеса на търсене, намиране и наемане на желания от Вас имот.
Тук Ви предлагаме изчерпателна информация за наемането на недвижима собственост стъпка по стъпка, съдържаща важни акценти и съвети,  улесняващи максимално Вашето търсене.

 

Как да се запознаете с предлаганите от нас оферти? 


Най-достъпният и удобен начин е да посетите нашия сайт www.mirela.bg.
Можете да изберете този акцент от лявото меню, който съответства най-пълно на Вашето търсене, например Дава под наем в София или другите градове, или да конкретизирате търсенето си с вид имот от Имоти-бързо търсене.
Представени са само проверени актуални оферти с отлични описания и  богат снимков материал. 
Можете да разгледате подробно оферта, която е привлякла Вашия интерес. Ще видите всички детайли на предлагания имот, местонахождението му на картата, агентът, към когото бихте могли да отправите въпроси по конкретната оферта, както и много полезна информация от менютата Възможности и Бързи връзки в дясната част на формата.
Ако все пак се затруднявате да направите избор, поискайте нашето съдействие. Обадете се или пишете на нашите e-mail адреси -  ще получите изчерпателен отговор веднага!

Уточняване на параметрите на вашето търсене


На този етап от наемния процес, преди пристъпване към огледи, е важно всички критерии и параметри за имота, който търсите, да бъдат уточнени.  Разчитайте напълно на Вашия агент от МИРЕЛА за съвет и задавайте всички въпроси, които Ви вълнуват.
Разполагаме с анкетна форма,  съдържаща информация, която Вие попълвате:

 • описание на наемателя/ сам, семейство/;
 • националност;
 • повод за пребиваване в столицата;
 • срок на пребиваване;
 • предпочитано местоположение на търсения имот;
 • квадратура, брой спални/ работни помещения/;
 • обзавеждане;
 • гараж;
 • други изисквания / асансьор, ТЕЦ, бани, камина, тераса и т.н./;
 • бюджет;
 • наемната цена - разход на /компания- работодател или личен разход/.

Запознати с Вашите изисквания, ние ще подберем най-подходящите за вас предложения и ще ви ги представим в удобна за вас форма.
След като сте избрали и одобрили конкретни оферти, се пристъпва към подписване на:

Посреднически договор за наемане на недвижим имот


Подписването на посредническия договор точно регламентира взаимоотношенията между клиентите и Агенция Мирела, както и размера на посредническото възнаграждение, което е 50 % / без ДДС/ от договорения месечен наем еднократно, в случай че ние сме осигурили търсения от Вас имот. Договорът фиксира и отстъпките към нашите постоянни клиенти.

Огледи


Най-съществената част от взаимната ни работа са огледите на предварително одобрените от Вас имоти. Те се извършват в удобно за Вас време, съобразено и с възможностите на наемодателя. На всички огледи задължително присъства Вашият АГЕНТ, който е готов да отговори на всички възникнали въпроси и да окаже максимално съдействие с професионален съвет.
За обекти / най- вече къщи и складови площи/ с отдалечено местоположение на разположение на клиента има осигурен фирмен автомобил; при поредица от огледи с клиенти, неразполагащи с личен транспорт, Мирела ползва услугите таксиметрова компания, с която е в установени отношения.
Обикновено след прецизна селекция от страна на наемателя се налагат повторни огледи на предпочетените имоти.
Всички огледи се вписват в регистъра на Договора за поръчка.

Договор за наем

Когато наемателят се спре окончателно на определен имот, се пристъпва към подписване на Договор за наем.
Ние предлагаме компактен, но изчерпателен вариант на договор с преводни версии за чуждестранните ни клиенти.
Следват корекции и съгласуване с двете страни- наемодател и наемател.
Нотариалната заверка не е необходима, освен в изключителни случаи, като разхода за нея се заплаща по споразумение.
На датата за влизане в сила на Договора за наем (посочена в него) се подписва приемо-предавателен протокол - неразделна част от договора, описващ състоянието на имота, мебелите, техниката и вещите в него като гаранция, че имотът ще бъде върнат в състоянието, в което е нает.

Заплащане на комисионната за посредническа услуга


Клиентите на МИРЕЛА имат възможност да заплатят дължимата комисионна  в брой или по банков път.

Важно!


С грижа и уважение към клиента Мирела-недвижими имоти предоставя една прекрасна възможност на компаниите, чиито мениджъри и служители настаняваме - 10 % отстъпка в комисионната за всички сделки след първата!
Като допълнителна услуга, ползвана предимно от чуждестранните ни клиенти, Мирела оказва съдействие при настаняването на наемателя, за поставяне на имота под локална охрана, при препоръка за фирма за еднократно или перманентно почистване, намиране на икономка и др.

 

Очакваме Ви в офисите на Мирела!
   
Усмихнете се - с нас е лесно!Ако продавате имот

Полезни съвети за продавачите на недвижими имоти

Франчайз за брокерска дейност с недвижими имоти от МИРЕЛА

МИРЕЛА предоставя концепция за успешен бизнес и ползването на марката МИРЕЛА (франчайзинг) при осъществяването на посреднически сделки с недвижими имоти и продажбата на услуги в сферата на недвижимите имоти.

Единствено в www.mirela.bg можете да видите статистика на цените на имотите на база реално осъществени сделки от 2002 г. насам

Информацията се генерира автоматично от Административната ни система в края на всеки месец.

Управление на недвижими имоти

При сключване на договор за управление на имот ние Ви предлагаме: 1. Ефективна консултантска и посредническа услуга за отдаване под наем на имота 2. Юридическо обезпечаване на сделката 3. Осигуряването на най-подходящите наематели и още .. вижте материала ..

Какво Ви предлага "ОФИС НАЕМИ" на МИРЕЛА

Търсите имот под наем, искате на наемете недвижим имот - добре дошли в интернет страниците на МИРЕЛА.

Давате имот под наем?

Полезни съвети за наемодателя. Защото за Вас е важно да си осигурите спокойствието на осигурената постоянна доходност максимално дълго време.

Ако искате да закупите недвижим имот

Полезна информация за реда и условията на посредническата дейност на Мирела при закупуване на недвижими имоти.

Какви са разходите при покупко-продажба на имот

Продажна цена на имота, посредническо възнаграждение (комисиона), местен данък и държавни такси. Как можете да спестите. Нашите агенти на недвижими имоти ще Ви предложат решения.

Придобиване на земя от чуждестранни граждани

Съгласно ангажиментите на България в процеса на европейската интеграция, в Конституцията са направени промени с цел хармонизиране на българското законодателство с провото на Европейския съюз, съгласно които чужденци и чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на собственост върху земя