ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

жк. Младост - 1

Вижте къде се намира на картата Имоти в град Варна - ж.к. Младост-1

„Младост“ е жилищен комплекс във Варна и е част от административен район "Младост". Квартал “Младост” е предпочитано от много варненци място за живеене, обучение, бизнес и ново жилищно строителство. В района има супермаркет "Бурлекс" и хипермаркетите Пикадили и Mr.Bricolage , непосредствено до Търговски Център "Пфое Мол".

Разположение


Квартал Младост е разположен на северозапад от централната част на град Варна. Той е разделен на два района: 1 и 2. Кварталът е строен през 70-те години на миналия век. В него се намират основни и средни училища, детски градини, пазари, търговски центрове, мебелни къщи и кафе-барове. На територията на квартала действа поликлиника "Младост" както и частния медицински център Санита. В район „Младост“ функционират 17 училища ,12 детски градини и 3 детски ясли. На площ от около 40 дка в „Младост” е изграден най-големия в града спортно-развлекателен център с 4 игрища, детски кът, езеро с лодки, закрита зимна пързалка, летен амфитеатър,стена за скално катерене и др. Комплексът ще се ползва безплатно от близо 200 хил.души.
Младост е сред големите квартали в едноименния район на морската столица. Удобният транспорт, многото зелени площи, над 700-те търговски обекта правят район “Младост” предпочитано място за живеене.
В него живеят над 50 000 души - около 13% от населението на Варна.

Транспорт


Транспортното обслужване основно се осъществява от автобусен, тролейбусен транспорт и маршрутни таксита.
автобуси - № 14, 118, 148, 48, 7, 15, 209, 409, 121;
тролейбуси - № 82, 83, 88;
маршрутни таксита - № 182

 

Кв. Младост е част от втория по големина административен район на гр.Варна. Близките жилищни комплекси са “Възраждане “ – І,ІІ,ІІІ и ІV, , “Победа”, ”Трошево” и квартал ”Св.Иван Рилски”. В района са и селищните образувания “Кочмар”, ”Пчелина”, ”Планова” и “Сълзица”. В “Младост” се намира Западна промишлена зона, където работят основни за града производствени предприятия и големи складови бази. Все повече фирми развиват своя бизнес в тази част на Варна, която предлага добри възможности и перспективи.
Големи търговски вериги като “Практикер”, ”Мосю Бриколаж”, “Пикадили”, “Кауфланд ,“Мото- Пфое”, “Пежо” и др. имат свои магазини в район “Младост”. Инвеститори в района са и световно известните компании SHELL и OMV. Тукя са открити първите два мола във Варна - Пфое Мол и Мол Варна. Предстои отварянето на още четири. Във ”Възраждане” е най-големия жилищен комплекс от затворен тип “Орхид Хилс” - Варна с 470 апартамента.

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: