ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ
ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

Св. св. Константин и Елена

Вижте къде се намира на картата Имоти в град Варна - к.к. Св.св. Константин и Елена

МЕСТоположение


На 8 км южно от Зл. пясъци и на 9 км североизточно от Варна се намира най- старият български черноморски курорт "Св. Св. Константин и Елена".

ОПИСАНИЕ


Изграждането му започва още през 1908 година. Разположен е в обширен парк, на територията на който има иглолистни и широколистни дървета - кипариси, ели, кедър и др. Множеството минерални извори се използват за откритите басейни с гореща вода и за балнеологичните комплекси, които предлагат лечение и спокойна почивка. В курорта са изградени много хотели, вили, бунгала и ресторанти. Любителите на спорта могат да поиграят тенис, волейбол, миниголф или да покарат сърф или водни ски.
На територията на комплекса има паркинги, пощенски клон, медицински центрове, аптеки, кино, православен храм, стадион, яхтено пристанище с капацитет 40 средно големи яхти. Изградени са и много ваканционни жилищни комплекси от "затворен тип", които предлагат петзвезден комфорт на своите обитатели
Плажът на курорта е с превъзходен ситен златист пясък. Малки заливчета са се вдълбали в брега и са особено пленителни.
"Св. Константин и Елена" е избран за курорт на 2007 година от читателите на списание "Травъл".

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

В района на комплекса се намират манастирът "Св. Св. Константин и Елена", дворецът Евксиноград построена в стил необарок, с изключително красива градина, парк, фонтани и стълбище към морето.
В непосредствена близост до комплекса се намира и единственият по рода си в района на Варна Екопарк, където посетителите могат да се потопят в тишината, спокойствието и красотата на природата, да се насладят на красиво устроените тематични кътове в парка, да си направят барбекю, да пояздят кон, да се повозят на писана каручка или просто да си направят пикник.
Между Св.св.Константин и Елена и Златни пясъци се намира малкият комплекс Чайка.

ХОТЕЛИ


Над 50 хотела предлагат места за нощувка в курорта. На първо място може да се посочи 5-звездният “Гранд Хотел Варна”, снабден с басейни, лобибарове и сладкарници, отличен ресторант, бар, фитнесзали и много други екстри. “Жолио Кюри” е хотелът, който може да се ползва като част от почивния дом на учените. Други по-известни хотели с отличен комфорт са “Простор”, “Рубин”,“Корал”, хотелски комплекс "Св. Илия", летовище “Ваканция” с 25 вили и бунгала.

ТРАНСПОРТ


До комплекса има редовни градски линии от ж.п. гарата и центъра на Варна.

Автобусни линии: 8, 9, 109, 209, 309, 409.

 

Текст и снимки: Мирела - офис Варна

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: