ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Бадевци

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Велико Търново - с. Бадевци

Бадевци е село в Северна България. То се намира в община Елена, Област Велико Търново.

Отстои на 20 км югозападно от град Елена, на 32 км югоизточно от Велико Търново и на около 252 км североизточно от София.

Разположено е на висока хълмиста местност с югоизточно изложение. Районът му е карстов. Надморската височина достига 699 м. В землището му се намират Бадевските извори, които през 60-те години са каптирани за водоснабдяването на град Елена. Селото е част от водосборната област (т.нар. "чаша") на язовир Йовковци. Околностите са с много красив релеф част от младонагънатата Стара планина, доста свеж и чист планински въздух.

Населението на селото наброява около 28 души.

В Бадевци има изградени електропреносна и водоснабдителна системи, както и GSM обхват. Селото разполага с читалище. Най-близо разположените училища, детски градини и болнични заведения се намират в град Елена.

Туризъм и забележителности:

Селото предлага отлични възможности за селски и екотуризъм. Има няколко  къщи за гости, които предлагат настаняване на гостите на Бадевци. Можете да посетите комплексът от четири къщи за гости Шай Хаус (Shai houses).
На 13 км се намира язовир „Йовковци, който предлага възможности за риболов. 

Туристите могат да посетят още град Елена, Къпиновският манастир и старопрестолната столица Велико Търново.

Източници: http://bg.wikipedia.org, Мирела
Снимки: http://www.panoramio.com.

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: