ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Слишовци

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Перник - с. Слишовци

Слишовци е село в Западна България. Намира се в община Трън, област Перник

Отстои на 17 км западно от гр. Трън и на 63 км северозападно от Перник. Столицата София е на 92 км източно. ГКПП Стрезимировци, който свързва България със Сърбия, е на около 3 км.

Намира се в планински район, а надморската му височина е 795 м. Климатът има ясно изразени четири сезона - наблюдава се топло, но не горещо лято, докато зимата е много студена. Пролетта е хладна и с много валежи, настъпва към края на март и началото на април, а есента е по-топла.  

Постоянното население на селото е около 40 души.

До селото има хотел с ресторант. Най-близките лекари, зъболекари, болница, детска градина и училище работят в гр. Трън. В селото има костница и два музея.

Наблизо тече р. Ерма, която е пълна с пъстърва. Любителите на риболова могат да се възползват и от благоприятните условия край яз. Ярловци (6 км). 

Сред забележителностите в района са живописното ждрело на р. Ерма, връх Руй, скалната църква "Св. Петка", Трънският манастир и Врабчанският водопад.

Източници:http://bg.wikipedia.org 
Снимки:http://www.panoramio.com

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: