Карта
Бележник ()
Оферта № 97724
3.02.21 г., 10:02 ч. 1583

Продажба на имот подходящ за риболовен, селски и еко туризъм до язовир Цонево,
€ 270 000
(

€ 628 на кв. м

)

Карта

Локация:  главен път Провадия-Айтос.

Площ:  430 кв. м (застр. площ + ид. части)

Застроена площ:  185 кв. м

Площ на парцела:  10000 кв. м

Брой етажи: 2

Стаи: 7

Бани: 7

Вид строителство: тухла

Година на строителство: 1970-те

Изложение: гледка към планината

Дограма: PVC

Атрактивен имот за инвестиция -

почивна база с 30 дка земеделска земя заедно с категоризирана къща /почивна база/,ток, вода, до язовир "Цонево" на около 1 км от с. Аспарухово и 800 м от природния феномен "Чудните скали"

Почивната база представлява жилищна сграда на два етажа със ЗП -185,10 кв. м и РЗП -430,10 кв. м ,- първи етаж(кухня,сервизни помещения,трапезария с камина ) - втори етаж(седем стаи със собствени санитарни възли ) стопанска постройка на един етаж със ЗП 214 кв. м. Главен път Провадия - Айтос.

Село Аспарухово е малко живописно селце сгушено в подножието на Стара планина, в пролома на река Луда Камчия, на брега на осмия по големина в България- язовир Цонево. То се намира на 85 км югозападно от град Варна. Според археологични данни селището съществува от 8 – 9 век. Част от старите къщи се обособяват като архитектурно-етнографски комплекс, благодарение на който село Аспарухово е запазило и до днес духа на фолклорното ни наследство. Красивата природа, интересната архитектура на къщите и фолклорно-етнографските ценности правят селото интересен туристически обект. В подножието на Стара планина този живописен кът разкрива уникалния български бит, традиционна кухня и предлага прекрасни условия за почивка и неповторими места за фотосафари.

Акценти

 • развит селски туризъм в района;
 • природни забележителности в района - Чудните скали Сини вир, местностите Водениците и Преграда;
 • културно-исторически забележителности в района - естествено укрепените височини Усое, Града, Кръстота и Манастира отдавна са привлекли погледа на предците ни. По тях стърчат хилядолетни руини от български крепости и манастири. В региона могат да се открият множество средновековни скални манастири и средноантични крепости. Някои от тях са:
  “Рояшки манастир” – средновековен скален манастир
  “Стара акровна” – късно антична крепост ;
 • прекрасна природа с отлични екологични показатели;
 • отлични условия за риболов: Клас риби - шаран, толстолоп, речен кефал, платика, бяла мряна, костур, червеноперка, кротушка, сом;
 • на един час път от морските курорти;

За да получите повече информация и снимки от офертата, моля изпратете Вашето запитване към брокера.

Прочети още

Ето какво е важно да знаете, ако искате да купите този имот с МИРЕЛА

1. МИРЕЛА работи според изискванията на БДС EN 15733 относно предоставяне на услуги от брокери на недвижими имоти.

2. В обявената цена на имота не са включени комисионното възнаграждение на МИРЕЛА и държавните разходи по сделката (местен данък, нотариални такси и такса към Агенцията по вписванията, които (данък и такси), възлизат общо на около 3% от стойността на имота.

За консултация във връзка с изчисляване на разходите по сделката, можете да се свържете с юрист на Мирела ЕООД на тел. 02 9812345 с 09.00 по 18.00 ч в делнични дни.

3. Обичайното комисионно възнаграждение, което дължите при покупка на градски имот е 3% (без ДДС) от продажната му цена, не по-малко от 1000 евро, без ДДС. Тази комисиона не се отнася за ваканционни и селски имоти. За някои имоти комисионата подлежи на изрично договаряне. Съветваме ви предварително да попитайте Вашия агент каква е дължимата комисионата за конкретния имот, който ви интересува.

4. В цената на посредническата услуга се включва:

 • ПРАВНА ЗАЩИТА и пълно юридическо обслужване;
 • Предаване на владението на закупения имот;
 • Регистрацията на имота в данъчната служба, чрез подаване на декларация по чл. 14 от ЗМДТ (опция);
 • Откриване на нови партиди за ток, вода и отопление (ТЕЦ, ГАЗ) (опция);
 • Представяне на новия собственик пред съседите и управителя на Етажната собственост;
 • Сключване на договор за цифрова TV и интернет (опция).

5. За организиране на оглед на имота трябва да направите заявка за оглед към МИРЕЛА.

6. ВАЖНО!!! Възможно е сделката с този имот да е освободена от комисиона за купувача или да има други условия по заплащането на комисиона - попитайте за това агента по офертата.

7. Вие имате право на допълнителни отстъпки, при условията на сключения договор за посредничество с МИРЕЛА.

8. 50% от възнаграждението се заплаща до 5 дни след сключването на предварителен договор за покупко-продажба на имота, а останалите 50% - след окончателното финализиране на сделката. Плащането се извършва по банкова сметка на МИРEЛА.

9. Вие дължите комисионно възнаграждение, само ако купите имота - не дължите нищо предварително.

10. Можете да предоставите гаранция за намеренията си да закупите този имот и предварително да поставите условията, при които ще осъществите сделка. Ако не договорим същите условия, ние ще Ви върнем гаранцията.

11. Преговорите по сделката се осъществяват, чрез посредничеството на МИРЕЛА. Документалното оформяне на сделката се извършва от МИРЕЛА, освен ако Вие не изразите желание да ползвате свои юристи.

12. Можете да сключите предварителен договор за покупко-продажба на имота, като оставите КАПАРО на продавача или да преминете директно към сключването на окончателен договор (нотариален акт)- ние ще Ви предложим възможните варианти и нашето виждане по този въпрос, но решението го взимате Вие и ние се съобразяваме с него.

13. Ако след сключен с нашето посредничеството предварителен договор, по вина на продавача не се сключи окончателен договор за покупко- продажба на имота, МИРЕЛА се задължава да Ви предложи друг подходящ имот, без Вие да дължите допълнително възнаграждение за следващата осъществена сделка.

14. За да избегнем недоразумения, ще бъдете уведомяван/а по e-mail и чрез SMS за всички етапи от сделката.

15. Имате гарантирана възможност да споделите Вашите впечатления от обслужването и да отправите критики и препоръки, директно до ръководството на МИРЕЛА.

16. При сделки на стойност над 10 000 лв., предоставянето на гаранция и заплащането на суми от продажната цена на имота става задължително по банков път.

17. Тук можете да видите практическите съвети на НАП при наемане, покупка и продажба на недвижими имоти.

Ние работим открито и отговорно, при ясни правила, за да Ви предложим прецизно обслужване.

Всички Ваши въпроси можете да отправите към агента, който отговаря за предлагането и продажбата на този имот.

Ще се радваме да бъдете наш клиент!

Известявай за цената
При промяна в цената на имота ще получите съобщение на посочен от Вас email:
Предлагам друга цена
Агент недвижими имоти
Тел.: 0883948020
Попитайте ме за този имот: 
Локация
* Отбелязаното местоположение може да не е съвсем точно.