Карта
Бележник ()
Оферта № 279962
3.04.19 г., 15:13 1811

Продава КЪЩА, област Габрово, в село от община Габрово, с. Орловци, 450 кв. м,
€ 84 000
(

€ 187 на кв. м

)

Къде се намира: на 7 км от гр. Габрово

Площ:  450 кв. м

Застроена площ:  270 кв. м

Площ на парцела:  1400 кв. м

Брой етажи: 2

Спални: 4

Бани: 1

Балкони/тераси: 3

Вид строителство: гредоред

Година на строителство: 1780

Отопление: локално

Изложение: изток, запад, юг, гледка към планината, гледка към озеленен двор, панорамна гледка

Дограма: Дървена

  • С обзавеждане
  • Електрификация
  • Водопровод
  • Канализация

Голяма чорбаджийска къща разположена в балкана край гр. Габрово със запазена уникална автентична архитектура, съградена през 1780 г. Имота е с дворна площ от 1400 кв.м , ограден с каменни зидове и достъп чрез две големи дървени порти с разположени в него две къщи- голяма и малка, кладенец и покрита пещ.

Голямата къща е с разгъната застроена площ от около 350 кв.м изцяло съградена с камък и дърво от видния за времето и региона майстор Йоцо. Къща с уникална архитектура включваща три чардака на основния етаж осигуряващ поглед във всички посоки около и в имота. Етажа е разпределен между две спални, голяма дневна с огнище и стая предназначена за предене, тъкане, шиене и други дейности. Първият етаж е разделен на две части обособени , като винарска изба – ракиджийница и помещение за съхранение на местни деликатеси. Оборудвани с маси, бъчви, стелажи за бутилки с вино, асортимент от вина от всички региони на страната, стар казан за ракия и др. В пространството под чардака е разположена автентична действаща мелница за брашно.

Къщата е обявена за паметник на културата през 1974г. Основно реставрирана през 2007г. Извършен цялостен ремонт на покрив, ел. инсталация, ВиК, обновена дървена конструкция, стенни мазилки и подови настилки. Обзаведена и оборудвана с оригинални автентични мебели, вещи и пособия - миндери, бъклици, стомни, софри, столчета, менци, котли, фенери, мотовилки, вретена, хурки четири иконостаса, единият от които над 300 години, гайда и др.

Малката къща е едноетажна с площ от 100 кв.м със запазена архитектура, вътрешно луксозно осъвременена и обзаведена. Площта е разпределена между две спални, кухня, баня, самостоятелна тоалетна и коридор.

Дворът е много добре оформен. Разделен на две основни части, като площта около къщата е застлана с каменни плочи, а другата оформена в съчетание на тревна площ с каменни пътеки и оградена с дървен плет. В пространството са разположени автентично черешово топче, каруца, кладенец, покрита пещ .

Имот предоставя възможност човек да се потопи в историята и духа на отминали времена, да се докосне и усети от традициите и начина на живот в българското село.

Можете да подадете частна обява в mirelaBG.

Ето какво е важно да знаете, ако искате да купите този имот с МИРЕЛА

1. МИРЕЛА работи според изискванията на БДС EN 15733 относно предоставяне на услуги от брокери на недвижими имоти.

2. В обявената цена на имота не са включени комисионното възнаграждение на МИРЕЛА и държавните разходи по сделката (местен данък, нотариални такси и такса към Агенцията по вписванията, които (данък и такси), възлизат общо на около 3% от стойността на имота.

За консултация във връзка с изчисляване на разходите по сделката, можете да се свържете с юрист на Мирела ЕООД на тел. 02 9812345 с 09.00 по 18.00 ч в делнични дни.

3. Обичайното комисионно възнаграждение, което дължите при покупка на имот е 3% (без ДДС) от продажната му цена, не по-малко от 1000 евро, без ДДС.

4. В цената на посредническата услуга се включва:

  • ПРАВНА ЗАЩИТА и пълно юридическо обслужване;
  • Предаване на владението на закупения имот;
  • Регистрацията на имота в данъчната служба, чрез подаване на декларация по чл. 14 от ЗМДТ;
  • Откриване на нови партиди за ток, вода и отопление (ТЕЦ, ГАЗ);
  • Представяне на новия собственик пред съседите и управителя на Етажната собственост;
  • Сключване на договор за цифрова TV и интернет.

5. За организиране на оглед на имота трябва да направите заявка за оглед към МИРЕЛА.

6. ВАЖНО!!! Възможно е сделката с този имот да е освободена от комисиона за купувача или да има други преференциални условия по заплащането на комисиона- попитайте за това агента по офертата.

7. Вие имате право на допълнителни отстъпки, при условията на сключения договор за посредничество с МИРЕЛА.

8. 50% от възнаграждението се заплаща до 5 дни след сключването на предварителен договор за покупко-продажба на имота, а останалите 50% - след окончателното финализиране на сделката. Плащането може да бъде извършено в брой или по банкова сметка на МИРEЛА.

9. Вие дължите комисионно възнаграждение, само ако купите имота - не дължите нищо предварително.

10. Можете да предоставите гаранция за намеренията си да закупите този имот и предварително да поставите условията, при които ще осъществите сделка. Ако не договорим същите условия, ние ще Ви върнем гаранцията.

11. Преговорите по сделката се осъществяват, чрез посредничеството на МИРЕЛА. Документалното оформяне на сделката се извършва от МИРЕЛА, освен ако Вие не изразите желание да ползвате свои юристи.

12. Можете да сключите предварителен договор за покупко-продажба на имота, като оставите КАПАРО на продавача или да преминете директно към сключването на окончателен договор (нотариален акт)- ние ще Ви предложим възможните варианти и нашето виждане по този въпрос, но решението го взимате Вие и ние се съобразяваме с него.

13. Ако след сключен с нашето посредничеството предварителен договор, по вина на продавача не се сключи окончателен договор за покупко- продажба на имота, МИРЕЛА се задължава да Ви предложи друг подходящ имот, без Вие да дължите допълнително възнаграждение за следващата осъществена сделка.

14. За да избегнем недоразумения, ще бъдете уведомяван/а по e-mail и чрез SMS за всички етапи от сделката.

15. Имате гарантирана възможност да споделите Вашите впечатления от обслужването и да отправите критики и препоръки, директно до ръководството на МИРЕЛА.

16. При сделки на стойност над 10 000 лв., предоставянето на гаранция и заплащането на суми от продажната цена на имота става задължително по банков път.

17. Тук можете да видите практическите съвети на НАП при наемане, покупка и продажба на недвижими имоти.

Ние работим открито и отговорно, при ясни правила, за да Ви предложим прецизно обслужване.

Всички Ваши въпроси можете да отправите към агента, който отговаря за предлагането и продажбата на този имот.

Ще се радваме да бъдете наш клиент!

Известявай за цената
При промяна в цената на имота ще получите съобщение на посочен от Вас email:
Предлагам друга цена
Агент недвижими имоти
Тел.: 062/519060; Mobile: 0886449524
Попитайте ме за този имот: 
Локация
Подобни имоти
* Отбелязаното местоположение може да не е съвсем точно.