Карта
Бележник ()

10-те на-важни характеристики на смартфоните

Любопитно

Пазарът на смартфони се отличава с бързо развитие, а ожесточената борба между производителите ги кара да въвеждат нови черти в смартфоните си, които да ги разграничават от останалите. И все пак има неща, които са много важни за потребителите и всеки смартфон трябва да разполага с тях. Ето и кои са те според специалистите:

 

1. Издръжлива батерия.

Дори и най-добрия в технологично отношение смартфон става неизползваем, когато батерията му се изтощи. Затова животът на батерията е един от най-важните фактори при избор на смартфон. Моделът Droid Maxx е „кралят на батериите“. Неговата батерия издържа 48 часа ползване. Със силна батерия се отличава и новия флагов модел Galaxy Note 3, макар и работата между 12 и 16 часа да е далеч по-малко пт тази на горепосочения модел. Батерията на модела iPhone 5S издържа около 10 часа работа, а на Samsung Galaxy S4 около 9 часа работа.

2. Мощен процесор.

Скоростта за работа със смартфона и приложенията му до голяма степен зависи от процесора на смартфона. По този показател първенец е iPhone 5s. Процесорът на модела А7 e една крачка пред всички останали. Други модели, отличаващи се с добри процесори, са Samsung Galaxy S4 и Motorola Moto X.

3. Кристален дисплей

Една от основните функции на смартфоните е дават възможност за добро преживяване, докато се сърфира в мрежата. Потребителите гледат филми, играят игри, четат статии. За всичко това им е необходим добър дисплей. Първенец в това отношение е Samsung Galaxy S4. Той се отличава с най-добра резолюция. Малко след него се нареждат LG G2 и Nokia Lumia 1020.

4. Добра камера

Добрата камера е друга съществена характеристика,която потребителите потребителите очакват от съвременните смартфони. С една крачка пред всички останали е моделът на Nokia - Lumia 1020. Той включва и оптични ленти от Carl ZEISS, а камерата е с цели 4-мегапиксела. С добри камери се отличават още моделите iPhone 5s и HTC One.

5. NFC технология.

Възможността за комуникация и пренос на данни и информация е изключително важна за съвременните смартфони. Near Field Communications е технология, която позволява на смартфоните да пренасят данни към други устройства в близост. Много от телефоните с операционна система Android и телефоните сWindows предлагат технологията. За съжаление Apple не поддържа тази възможност.

6. Едновременна работа с няколко прозореца

Потребителите са свикнали да оперират с няколко прозореца на лаптопите си и настолните си компютри и искат да могат да правят това и на смартфоните си. Най-добри възможности предлагат моделите на Samsung Galaxy, както и от LG G2, Optimus и Enact. Много от останалите телефони с Android и iPhone изостават сериозно в това отношение .

7. Възможности за съхранение

Повечето модели стандартно са с възможност за съхранение на 16 или 32 GB. Допълнителната памет е лукс, който сериозно оскъпява моделите. Налице е възможност потребителите да съхраняват данни посредством „облачните технологии“.

8. Инфраред дистанционен контрол

Много хора намират за удобно да контролират телевизорите си със смартфон. Модели като HTC One и Samsung Galaxy S4 включват такава възможности.

9. Сензори за пръстови отпечатъци

Една от най-привлекателните характеристики на новите модели на Аpple безспорно бе скенерът за пръстови отпечатъци. Моделът HTC One Max също разполага в момента с подобна възможност.

10. Безжично зареждане.

Това е идеално за хората, които не искат да включват непрекъснато смартфоните си към зарядни устройства. Все още подобни възможности се предлагат от относително малко модели, макар и да се очаква да стане масова характеристика за смартфоните в бъдеще.

 

Източник: http://profit.bg

(16.12.2013)