Карта
Бележник ()

Строители стягат хотелите в Банско

Туризъм

Строителни работници напълниха повечето хотели в курорта Банско, но не да почиват, а да се трудят здраво. В момента там кипи усилена работа по поддръжката и освежаването на хотелските комплекси.

В периода от 1 до 30 ноември всички хотели в планинския град ще отворят врати в очакване на поредния силен сезон през зимата.

Преди настъпването на лятото над 40 хотелиери заключиха обектите си и не работиха повече от 6 месеца.

„Правим този ход в последните години, защото през летния сезон няма достатъчно туристи и реално само трупаме загуби. Приходите са нищожни, а разходите за заплати, осигуровки, поддръжка, ток, вода си вървят", признават собственици на места за отдих.

За сезона на ските обаче няма да има комплекс, който да не функционира и да не приема гости. Затова спешно се правят ремонти в сградите, за да са готови да посрещнат първите туристи в курорта.

„В момента се стягат базите навсякъде. Повечето отварят на 15 ноември. Вярваме, че ни предстои силен сезон", споделят хотелиери.

Те имат и друга важна задача - трескаво търсят подходящ персонал, защото нивото на обслужване на гостите трябва да е европейско. При наемане на работа през зимния туристически сезон с предимство ще бъдат хората, които знаят някои от следните чужди езици - английски, руски, гръцки, румънски.

Поне 4000 души ще работят през зимния сезон в Банско и Разлог.

Източник: http://www.standartnews.com/

(21.10.2013)