Карта
Бележник ()

Специална наредба ще третира възлагането на обществени поръчки за строителство

Строителство

В момента наредбата е в процес на подготовка, превежда се германски подзаконов нормативен акт в сферата на обществените поръчки в строителството

Освен че с промени в Закона за обществените поръчки беше заложено големите обекти да се реализират задължително с подизпълнители, отделна наредба също ще третира проблемите при възлагането на обществени поръчки в строителството и проектирането.

Такава наредба в момента е в процес на подготовка, съобщи пред депутатите от парламентарната комисия по инвестиционно проектиране ресорният министър Иван Данов, цитиран от БТА.

По думите му наредбата всъщност е преведен германски подзаконов нормативен акт в сферата на обществените поръчки в строителството.

Иван Данов поясни, че подготвянето на отделна наредба е заради спецификата на строителната индустрия. Целта на наредбата е високо качество на крайния продукт при оптимална цена, каза още министърът.

В наредбата ще се прецизира и обжалването на процедурите.

До края на годината би трябвало да са готови и обявените преди месец промени в Закона за устройството на територията (ЗУТ) и разделянето на законодателството, регламентиращо териториалното устройство и самия инвестиционен процес на проектирането и строителството.

Източник: http://www.investor.bg

(25.10.2013)