Карта
Бележник ()

Първата 3D писалка „рисува“ във въздуха (ВИДЕО)

Любопитно

Създателите на джаджата планират отварянето на онлайн платформа, в която всеки любител „художник“ да споделя своите разработки.

WobbleWorks – иновативна компанията, създаваща нестандартни технологии, изобрети първата в света 3D принтираща писалка, предаде PC Magazine. 3Doodler може да "рисува" във въздуха и да създава предметите пред очите на човека. Те могат да се съставят и на предварително избрана повърхност.

3Doodler използва стандартната за повечето 3D принтери ABS пластмаса вместо мастило. При натискането на бутона материалът започва да излиза на тънка ивица и може да бъде "сглобяван" във всякакви форми според желанието на потребителя.

Компанията-създател предлага и безплатни шаблони за най-различни предмети. Така всеки ще може да „нарисува“ отделните елементи и след това да ги съедини отново с помощта на писалката.

Създателите на джаджата планират отварянето на онлайн платформа, в която всеки любител „художник“ ще може да споделя своите разработки и шаблони или да помага в създаването на нови проекти.

Очаква се първите бройки на джаджата да започнат да се търгуват в САЩ в края на 2013 г. Цената все още не е определена, но се очаква да е в рамките на $100.

 

Източник: http://economic.bg/

(15.04.2013)