Карта
Бележник ()

Оферти за имоти от 15000 до 30000 евро отново ще бъдат хит на морето това лято

Новини от Мирела

Ето вижте най-евтините апартаменти, които си заслужава да купите в този момент.

Интересът на българите към морските имоти в по-ниския ценови сегмент, е тенденция от второто полугодие на 2014-та година и продължава да се засилва през тази година.

Тази нагласа има своята икономическа логика.

Цените на ваканционните апартаменти по Южното Черноморие сега дават възможност наистина за изгодна инвестиция във втори дом. За около 30 000 евро в момента не може да бъде направена добра инвестиция на Софийския пазар на имоти. Градски имоти на тази цена почти няма, или ако има те са старо панелно строителство с нужда от ремонт и цялостна подмяна на обзавеждането, а обзаведено студио в к.к. Слънчев бряг все още може да се намери за около 20000 евро.

Голяма част от предлаганите апартаменти са с разрешение за ползване, изцяло завършени, с ново обзавеждане, в комплекси с контролиран достъп и целогодишна поддръжка.
Среден клас апартамент в комплекс с басейн, ресторант и гледка към морето върви за около 600-700 евро на кв. м, като в цената се включва и цялостно обзавеждане.

Нивото на предлаганите имоти в комплексите в к.к. Слънчев бряг, Свети Влас, Созопол не се различава от това на Испанската ривиера, само цените са многократно по-ниски.

От друга страна през последните 4 години почти липсва строителство на нови комплекси на морето, това предполага постепенно повишаване на цените на морските имоти, така че купувачите в никакъв случай не биха загубили от една такава инвестиция, дори напротив.

Материал на: МИРЕЛА ЕООД
Снимки: база данни МИРЕЛА

(25.01.2019)