Карта
Бележник ()

МКБ Юнионбанк първа свали ипотечните си лихви

Кредитиране

МКБ Юнионбанк пуска на пазара най-изгодния ипотечен кредит с лихва за първата година 7.95% за заемите в евро, съобщиха от трезора. За заеми в лева лихвата е 9.05%. Намалението спрямо досегашните условия е с 1 процентен пункт, което означава, че кредитите за нов дом, отпускани от банката, поевтиняват с над 10%. Средният лихвен процент по кредити за покупка на жилище за банковата система за юни в евро е 8.51% и 10,39% за заеми в лева.

Така за второ поредно тримесечие МКБ Юнионбанк обявява по-нисък лихвен процент, като от началото на годината спадът е с 3 пр.пункта, или с над 27%. Намаляването на цената на заема е част от кампанията на банката „Кредитирането продължава”.

„За нас е важно клиентите ни да знаят, че не само не сме спрели да кредитираме, но и не сме забравили, че клиентът е цар, особено сега. Реално ние връщаме лихвите по ипотечните кредити на нивата им от точно преди една година. В същото време цените на имотите отбелязаха спад от минимум 20%, което прави сегашния момент подходящ за покупка”, коментира Мария Илиева, главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк.

Банката финансира до 100% от стойността на закупувания имот, но не повече от 75% от пазарната оценка на предложеното обезпечение. На клиентите се предоставят и безплатен пакет застраховки за имота и „Живот”. В допълнение към всеки ипотечен кредит Банката може да предостави и лимит за овърдрафт до 5 000 лева

МКБ Юнионбанк облекчава условията и по ипотечния кредит за финансиране на текущи нужди. Лихвата в евро се намалява до 9.05%, а в лева тя е 11.05%.

Източник: investor.bg

(12.08.2009)