Карта
Бележник ()

Къща за 250 млн. паунда е най-скъпата в Лондон

Любопитно

Kъща с тераса в Лондон се очаква да се превърне в най-скъпия имот, продаван някога във Великобритания, след като
.

Шестетажното имение Grade I се намира на метри от Бъкингамския дворец и е с жилищна площ от 46 000 кв. м. Това го превръща в един от най-големите частни домове в британската столица. Тайна брошура, която се разпространява в средите на най-големите богаташи, определя къщата като "вероятно най-изисканото жилище в Лондон".

По съображения за сигурност се показват само черно-бели снимки от 90-те години на 19-ти век. Подробностите за интериора са оскъдни, но се смята, че в къщата има великолепно двойно стълбище и огромна бална зала. Къщата е регистрирана на Британските Вирджински острови и е собственост на член на саудитското кралско семейство.

Жилището е 1537 пъти по-скъпо от средната цена на къщите, продадени миналия месец във Великобритания. Въпреки колебливото възстановяване на икономиката 2012 г. беше рекордна за продажбите на жилища в Лондон на стойност над 5 милиона паунда, съобщава агенцията за недвижими имоти Савилс. Миналата година над 400 къщи са продадени над този праг спрямо 350 през 2011 г. , съобщава БГНЕС.

Източник: http://profit.bg

(25.04.2013)