Карта
Бележник ()

Кралска потомка победи на Евровизия 2013 (ВИДЕО)

Любопитно

Победител на песенния конкурс „Евровизия-2013” стана Емили де Форест, която представи Дания с песента си Only Teardrops. Второ и трето място в шведския град Малмьо заеха Фарид Мамедов от Азербайджан, изпълнил „Hold Me”, и украинката Злата Огневич с песента "Gravity".

Победителката в „Евровизия 2013”, датската певица Емили де Форест смята, че трябва да вярваме в мечтите си и да се опитваме да ги осъществим, независими от страха.

Емили де Форест изпя песента „Само сълзи” на състоялия се финал на „Евровизия” в шведския град Малмьо. След гласуването на зрителите и решенията на професионалните журита, тя зае първото място с 281 точки.

На финала участваха представителите на Франция, Литва, Молдова, Финландия, Испания, Белгия, Естония, Беларус, Малта, Русия, Германия, Армения, Холандия, Румъния, Великобритания, Швеция, Унгария, Дания, Исландия, Азербайджан, Гърция, Украйна, Италия, Норвегия, Грузия и Ирландия, както и на страната-домакин Швеция.

Емили де форест спечели за страната си правото да организира догодина "Евровизия 2014".

Емили Шарлот-Виктория де Форест твърди, че е праправнучка на кралица Виктория, а нейният дядо Морис Арнолд де Форест е предполагаемо извънбрачно дете на крал Едуард VII.

зраства в град Мариагер и прекарва част от детството си в Швеция, където се намира фермата на баща ѝ. Емили де Форест започва да пее на девет години. Учи в училище за талантливи деца, занимавайки се освен с пеене — с рисуване и театър.

На 14-годишна възраст започва да си сътрудничи с шотландския музикант Фрейзър Нийл и се изявява в много фестивални и културни центрове. През 2011 се премества в Копенхаген, където се записва във вокално-педагогическия институт на Катрин Садолин.

Песента на българския дует Елица Тодорова и Стоян Янкулов "Само шампиони" не успя да се класира за финалите на международния песенен конкурс "Евровизия" 2013.

 

Източник: http://www.blitz.bg/

(20.05.2013)