Карта
Бележник ()

България рекламира СПА туризма си в Русия

Туризъм

България ще се опита да привлече повече руски граждани в медицинския, СПА и културно-исторически туризъм. Това стана ясно от думите на зам.-министъра по туризма Бранимир Ботев.

В Санкт Петербург той подписа Протокол за разширяване на сътрудничеството между Икономическото ни министерство и Министерството на културата на Руската федерация в областта на туризма.

„Ще бъдат търсени модели и ще се работи по привличане на руски застрахователни компании в сферата на СПА и медицинския бизнес. Клиенти на тези фирми биха могли да идват за почивка и процедури в български балнео- и СПА центрове по застрахователни схеми", поясни Бранимир Ботев.

По думите му ще се разширяват и двустранните контакти за организиране на повече бази за отдих у нас за руски деца и младежи.

„За подрастващите ще се обогатяват и програмите за културно-познавателен туризъм. България полага усилия да привлича руските региони да инвестират в туристически обекти в различни наши общини. В документа се набляга и върху сътрудничеството в сферата на православните поклоннически посещения", добави още зам.-министърът.

С подписания протокол двете страни заявяват желанието си да създадат най-благоприятни условия за увеличаване обмена на информация и кадри в туризма, взаимно промотиране на дестинации и маршрути, активизиране на контактите между туристическите предприятия и гарантиране интересите и правата на туристите си.

Източник: http://www.standartnews.com/

(17.10.2013)