Карта
Бележник ()
Оферта № 197170
17.01.22 г., 16:58 ч. 10083

ПРОДАВА ПАРЦЕЛ НАД ГОЛФ-ИГРИЩЕ ТРАКИЙСКИ СКАЛИ,
€ 9 000
(

€ 26 на кв. м

)

Карта

Локация:  500м от асфалтовия път

Площ:  340 кв. м

Двор:  340 кв. м

Изложение: юг, гледка към морето, панорамна гледка

Акценти: 
 • Поземлен имот извън регулация
 • Няма ток
 • Няма водопровод
 • Районът е без централна канализация

ОПИСАНИЕ
Парцел 340м2 над голф-игрище Тракийски скали. Парцела е на скат и е много удобен за строителство след смяна на статут. размери на парцела 15м/23м. Предлага страхотна морска панорама съчетана с близостта до голф-игрище Тракийски скали! Близо до с.Божурец и комплекс Калиакрия. В момента не е в регулация!

АКЦЕНТИ

 • Страхотна морска панорама
 • Непосредствена близост до голф - игрище
 • Подходящ за инвестиция

обща информация


В Божурец днес живеят малко над 100 души. Повечето от тях са пенсионери. По-младите хора са започнали да се завръщат в селото, тъй като, покрай многобройните комплекси, които се строят в селото, се разкриват и много нови работни места.
Селото е разположено върху плато. Равнинният терен на местността завършва внезапно с почти отвесни скали, разкривайки неописуема гледка към черноморската шир. Гледката, която се разкрива тук наистина е прекрасна. На север се вижда нос Чиракман, а между терасовидно подредените скали са разхвърляни малки плажове.
Старото име на селото е било Михал бей. Предполага се, че е кръстено на богат християнин, към когото управниците по време на турското робство са били благосклонно настроени. Новото си име то дължи на особен вид божур, който расте на платото.

инфраструктура


Божурец е курортно селце. В него има хотел, вили и къщи за гости, магазини за хранителни стоки, много комплекси, увеселителни заведения. Средствата за изграждане на параклисът в селото са от дарител. Общината пък е отстъпила безвъзмездно парцела. Храмът носи името на Св. Николай Чудотворец. В Божурец могат да се видят и типичните за Добруджа жилища, а също и не толкова често срещаните каменни дувари и сгради от дялан камък. Характерно за селото е, че всяка къща разполага с по няколко декара дворно място. Недалеч от селото се намира мегапроектът на световноизвестният голф-играч Гари Плейър, който включва и голф-игрище с 18 дупки.
Притокът на инвеститори е оказал ползотворно влияние и върху инфраструктурата на Божурец. Поставени са тръби за канализация, изградени са канализационни съоръжения, изграден е и втори трафопост. В предходния мандат е имало проблем с водоснабдяването. Сега селото се захранва от помпена станция с обновени съоръжения и проблем със спирането на водата няма.

природни дадености и развитие

Природата в района е уникална. Скалната тераса над морето е естествен хабитат за различни редки и застрашени животински и растителни видове. По белите мергели, които са пълни с фосили от топлото, изчезнало Сарматско море, могат да се видят степни растения, някои от които се срещат само в този район на България и дори в света. Невероятно богата е и фауната на това място. Срещат се много костенурки, редки насекоми и десетки видове птици.
Каменистата почва възпрепятства развитието на земеделие, което е основен отрасъл в региона, но пък местността и неповторимата гледка, която се разкрива от платото, са привлекателни за инвеститори и туристи.
Божурец безспорно е едно от най-бързо развиващите се населени места. Перспективите тук са многобройни и условията са отлични за развитието на туризъм. Нека се надяваме, че бързо развиващата се инфраструктура в района няма да отнеме от девственото очарование на това райско кътче.

Прочети още

_________________________________________________________________________________________________

Към потенциалните продавачи!
Ако продавате подобен имот
или обмисляте дали да го направите в близко бъдеще, моля свържете се с мен. Имам клиенти, които търсят в района. Мога да дам ориентировъчна цена по телефон или имейл и по-точна цена при оглед на място.

Огледът и консултацията са безплатни.

Можете също така, да подадете и безплатна Частна обява за продажба на Вашия имот в mirela.bg, без брокер и комисиона.

Ето какво е важно да знаете, ако искате да купите този имот с МИРЕЛА

1. МИРЕЛА работи според изискванията на БДС EN 15733 относно предоставяне на услуги от брокери на недвижими имоти.

2. В обявената цена на имота не са включени комисионното възнаграждение на МИРЕЛА и държавните разходи по сделката (местен данък, нотариални такси и такса към Агенцията по вписванията, които (данък и такси), възлизат общо на около 3% от стойността на имота.

За консултация във връзка с изчисляване на разходите по сделката, можете да се свържете с юрист на Мирела ЕООД на тел. 0883 940 027 с 09.00 по 18.00 ч в делнични дни.

3. Обичайното комисионно възнаграждение, което дължите при покупка на градски имот е 3% (без ДДС) от продажната му цена, не по-малко от 1000 евро, без ДДС. Тази комисиона не се отнася за ваканционни и селски имоти. За някои имоти комисионата подлежи на изрично договаряне. Съветваме ви предварително да попитайте Вашия агент каква е дължимата комисионата за конкретния имот, който ви интересува.

4. В цената на посредническата услуга се включва:

 • ПРАВНА ЗАЩИТА и пълно юридическо обслужване;
 • Предаване на владението на закупения имот;
 • Регистрацията на имота в данъчната служба, чрез подаване на декларация по чл. 14 от ЗМДТ (опция);
 • Откриване на нови партиди за ток, вода и отопление (ТЕЦ, ГАЗ) (опция);
 • Представяне на новия собственик пред съседите и управителя на Етажната собственост;
 • Сключване на договор за цифрова TV и интернет (опция).

5. За организиране на оглед на имота трябва да направите заявка за оглед към МИРЕЛА.

6. ВАЖНО!!! Възможно е сделката с този имот да е освободена от комисиона за купувача или да има други условия по заплащането на комисиона - попитайте за това агента по офертата.

7. Вие имате право на допълнителни отстъпки, при условията на сключения договор за посредничество с МИРЕЛА.

8. 50% от възнаграждението се заплаща до 5 дни след сключването на предварителен договор за покупко-продажба на имота, а останалите 50% - след окончателното финализиране на сделката. Плащането се извършва по банкова сметка на МИРEЛА.

9. Вие дължите комисионно възнаграждение, само ако купите имота - не дължите нищо предварително.

10. Можете да предоставите гаранция за намеренията си да закупите този имот и предварително да поставите условията, при които ще осъществите сделка. Ако не договорим същите условия, ние ще Ви върнем гаранцията.

11. Преговорите по сделката се осъществяват, чрез посредничеството на МИРЕЛА. Документалното оформяне на сделката се извършва от МИРЕЛА, освен ако Вие не изразите желание да ползвате свои юристи.

12. Можете да сключите предварителен договор за покупко-продажба на имота, като оставите КАПАРО на продавача или да преминете директно към сключването на окончателен договор (нотариален акт)- ние ще Ви предложим възможните варианти и нашето виждане по този въпрос, но решението го взимате Вие и ние се съобразяваме с него.

13. Ако след сключен с нашето посредничеството предварителен договор, по вина на продавача не се сключи окончателен договор за покупко- продажба на имота, МИРЕЛА се задължава да Ви предложи друг подходящ имот, без Вие да дължите допълнително възнаграждение за следващата осъществена сделка.

14. За да избегнем недоразумения, ще бъдете уведомяван/а по e-mail и чрез SMS за всички етапи от сделката.

15. Имате гарантирана възможност да споделите Вашите впечатления от обслужването и да отправите критики и препоръки, директно до ръководството на МИРЕЛА.

16. При сделки на стойност над 10 000 лв., предоставянето на гаранция и заплащането на суми от продажната цена на имота става задължително по банков път.

17. Тук можете да видите практическите съвети на НАП при наемане, покупка и продажба на недвижими имоти.

Ние работим открито и отговорно, при ясни правила, за да Ви предложим прецизно обслужване.

Всички Ваши въпроси можете да отправите към агента, който отговаря за предлагането и продажбата на този имот.

Ще се радваме да бъдете наш клиент!

Известявай за цената
При промяна в цената на имота ще получите съобщение на посочен от Вас email:
Предлагам друга цена
Директор продажби
Тел.: 0898616929
Напишете отзив
Попитайте ме за този имот: 
Локация
Подобни имоти
* Отбелязаното местоположение може да не е съвсем точно.