ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Сухаче

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Плевен - с. Сухаче

Сухаче е село в Северна България. Намира се в община Червен бряг, област Плевен.

Отстои на 8 км северозападно от гр. Червен бряг и на 66 км югозападно от гр. Плевен. Столицата София е на 132 км в същата посока от селото, а съседното село Горник е на 5 км югоизточно. 

Разположено е в Дунавската равнина, а надморската му височина е около 190 м. Климатът е умереноконтинентален и се характеризира с подчертано студена зима и горещо лято. 

Постоянното население наброява 755 души. 

Сухаче е сравнително добре уредено село - главните улици са асфалтирани и осветени. Има изградени електрическа и водопреносна мрежи. Мобилните оператори имат покритие. Автобусен транспорт го свързва с останалите населени места.

 

Туризъм и забележителности

Тук работят кметство, читалище, детска градина, магазини и заведение. Най-близките общопрактикуващ лекар и стоматолог са в съседното село Горник. Най-близката болница е в гр. Червен бряг. В града ще намерите и училища. 

Река Искър предлага чудесни възможности за воден туризъм, риболов, плаж, разнообразен отдих сред природата. Реката южно от Червен бряг близо до село Горник все още протича в каньон, който макар и не така впечатляващ като Искърския пролом, е привлекателен туристически обект.

Подходящо място за екскурзия е село Реселец (14 км южно).  Там могат да бъдат видени групи от скални кули с височина от 20-30 м, които наподобяват различни фигури. Най-известните от тях са Куклите и Купените. Високо в скалния венец до река Ръчене се вижда скален прозорец, който заедно със скалите около него образува ясна фигура на огромен слон. На около километър от селото се намира Пропадалото, местност, която е пропаднала с около 30 м и е оградена от отвесни скали.

Източници: http://bg.wikipedia.org 
Снимки: http://www.snimka.bg/

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: