ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

с. Бъркач

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Плевен - с. Бъркач

Бъркач е село в Северна България. Намира се в община Долни Дъбник, област Плевен

Отстои на 15 км южно от Долни Дъбник и на 25 км югозападно от Плевен. Село Садовец е на 8 км западно, а с. Петърница е на 5 км североизточно.

Попада в разлома между Дунавската равнина и Предбалкана, а надморската му височина е 263 м. Климатът е умерен и сравнително сух, като влияние му оказва равнинният релеф. Характеризира се с много студена зима, топла пролет и горещо лято.

Редовен автобусен транспорт го свързва с останалите населени места. Селото има добра инфраструктура. 

Постоянното население е около 741 души. 

Тук функционират кметство, читалище и магазин. Един общопрактикуващ лекар обслужва жителите на селото. Най-близкото училище е в Садовец, а детска градина има в с. Петърница. В Долни Дъбник работят Медицински център и стоматологични практики, а специализирана медицинска помощ може да получите в Плевен. 

Язовирите Горни Дъбник и Долни Дъбник са на петнадесетина километра от селото и предлагат добри условия за риболов. Може да си направите екскурзия до каньона на р. Чернелка (16 км). Друга природна забележителност в района е пещера Капчука.
Край село Петърница може да се разгледа местността Пещерите, която представлява карстов каньон с множество естествени извори и пещери. 
В Плевен задължително трябва да посетите Панорама Плевенска епопея.  
 
Източници:http://bg.wikipedia.org
Снимки: http://www.panoramio.com 

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: