Намерете своя имот на българското Северно Черноморие

  
Разположена в югоизточната част на Европа, България векове наред е свързващото звено между три континента - Стария континент, Азия и Африка. Четири големи европейски транспортни коридора се пресичат на територията на страната. С живописна и богата природа, чиито пейзажи рязко се менят от обширни равнини до възвишения и високи планини, България се превръща в една от най-атрактивните туристически дестинации в региона.
  

България

Република България се намира в източната част на Европа и в северната част на Балканския полуостров. Притежава изключително разнообразен релеф и живописна природа. Наред с обширните низини и равнини, изключително богатство за страната са планините Рила, Пирин, Родопите, Странджа, Витоша и Стара планина, богати с вековни гори и реки, където са създадени отлични условия за летен и зимен туризъм.

Черноморие


Цялата източна граница на страната (378 км.) се мие от водите на Черно море. Туризмът е развит чрез стотиците хотелски комплекси, в които всяко лято почиват милиони туристи от целия свят. Черно море се разделя от Стара планина при нос Емине условно на южна и северна част.

Северно Черноморие


Най-северната точка на този регион е българо-румънската граница, а най-южната - град Обзор. Бреговата черноморска ивица е изключително живописна, с многобройни обширни плажове, постепенно вдълбочаващ се бряг, прозрачни и чисти крайбрежни води, достатъчно слънце греене и чистота на въздуха, красиво залесено крайбрежие, удобни пътища, лековити минерални извори, съвременно изградени хотели и почивни станции. Районът притежава богато историческо минало и значимо културно-историческо наследство, включващо уникални паметници на културата - няколко средновековни крепости (най-значимата от тях е Калиакра - един от българските паметници на културата, включени в списъка на паметниците от световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО). Всичко това създава изключителната привлекателност на Северното Черноморие.
В Северния черноморски регион се намират редица морски курорти. И най-взискателният вкус ще бъде удовлетворен в съвременните курорти "Златни пясъци","Албена", "Св. Св. Константин и Елена","Русалка","Ривиера","Слънчев ден".

Морски курорти

Административен център на региона е град Варна - така наречената Черноморска столица. Изходна точка за много курорти по Северното Черноморие и най-голямото пристанище на България, Варна е важен търговски, пристанищен, индустриален и комуникационен център със своите пътни, железопътни, морски и въздушни линии към много национални и международни дестинации. Градът се развива с бързи темпове - най-големите инвестиционни проекти през последните години са предимно строежи на големи търговски и бизнес центрове, хотели и жилищни комплекси. Един от най-скъпите квартали в България е Траката - разположен е на главния път между квартал Бриз и Златни пясъци, северно от резиденция Евксиноград и курорта Константин и Елена. Друг предпочитан квартал е Виница - застроен предимно с къщи. Според анкета извършена по 40 критерия, Варна най-добрият град за живеене в България. Морето,  непосредствената близост с курортите, добрите комуникации и инфраструктура, превръщат черноморската столица сред най-търсените и желани места за живеене и инвестиция на Балканите.

На 9 км. североизточно от Варна се намира най-старият български черноморски курорт Св. Св. Константин и Елена. Изграждането му започва още през 1908 година. Разположен е в обширен парк, на територията на който има иглолистни и широколистни дървета - кипариси, ели, кедър и др. Множеството минерални извори се използват за откритите басейни с гореща вода и за балнеологичните комплекси, които предлагат лечение и спокойна почивка. В курорта са изградени много хотели, вили, бунгала и ресторанти. Любителите на спорта могат да поиграят тенис, волейбол, миниголф или да покарат сърф или водни ски. Плажът на курорта е с превъзходен ситен златист пясък. Малки заливчета са се вдълбали в брега и са особено пленителни.
В района на комплекса се намират манастирът "Св. Св. Константин и Елена" и дворецът Евксиноград.

Дестинация, която няма как да се пропусне ако пътувате по Северното Черноморие е Евксиноград. Само на 8 км. от Варна се намира дворецът с изящна архитектура, строен за лятна резиденция на княз Александър І Батенберг. Избата на Евксиноград е на по-малко известна от самия дворец - ценителите на винените напитки често идват в Евксиноград, привлечени от прочутия и зад граница елексир, местно производство.

Комплексът Слънчев ден се простира на брега на морето върху 150 декара горска площ и граничи южно с курорта Св. Св. Константин и Елена. Целият комплекс се охранява и само след щателна проверка се допускат чужди лица. Плажът е великолепен и е носител на наградата "Blue Flag" (Син флаг) за чиста околна среда. Комплексът разполага с няколко открити басейна. Тук на метри от морето са построени четири модерни хотела с обща леглова база за над 1200 туристи.

Ваканционен клуб Ривиера е разположен на 16 км североизточно от град Варна и на 25 км от летището на града. Използвайки мекия климат и лечебните свойства на минералната и морската вода, тук се провеждат много балнеолечебни или козметични програми. Хотелите разполагат с екипи от специалисти и цялостното обслужване е на високо ниво. Комплексът има великолепен плаж, където се предлагат много възможности за практикуване на водни спортове. Съчетанието на всичко това го прави идеално място за семейна почивка.

 

Златни пясъци - перлата на българското Черноморие. Космополитен курорт прочут със златистия хубав пясък и широкия и дълъг плаж. Тук е може би най-разнообразния нощен живот по цялото северно Черноморие - с настъпването на нощта се започва една безкрайна фиеста от светлина, звуци и нощни забавления. Изградените зали за международни конференции, семинари и съвещания го правят център от европейска величина. Яхтеното пристанище "Златни пясъци" предлага повече от 100 охраняеми места за яхти. В курорта е и най-красивият атракционен парк в Източна Европа - воден парк "Акваполис", който е и първия по рода си в България. Намира в северозападната част на к.к. Златни Пясъци, на главния път от к.к. Ривиера към к.к. Албена, разположен в гората с неповторим изглед към морето и целия курортен комплекс.

Албена е един от най-красивите курорти по българското крайбрежие. Наслада за всички възрасти и много подходящ за семейна почивка - пясъчни ивици, кристално море, изключителна зеленина, спокойствие - Албена предлага на всекиго по нещо. Комплексът разполага с около 15 000 легла в над 43 хотела, разположени на самия морски бряг или близките хълмове с изгледи към морето и националния резерват "Балтата". Около 90% от туристите са чужденци.

Кранево е курортно селце между Златни пясъци и Албена с чудесен плаж и изобилие на ресторантчета и малки семейни хотели.

Каварна е пристанищен град, курортен център и риболовна база. Известен е още с минералните си извори и култивираното отглеждане на черна мида. Недалеч от днешна Каварна се виждат следите на някогашен античен търговски и земеделски център, голяма част от който след земетресение през І в. пр.н.е. е потънала в морето. В последните години градчето се превърна и в столица на рока.
Град Каварна успява да се наложи като един от центровете на Северното Черноморие със силен инвеститорски интерес. В района се строят три голф комплекса, повече от 700 000 кв.м. ваканционни и туристически сгради.

На около 12 км югоизточно от града е екзотичният нос Калиакра. Брегът тук е стръмен и изпълнен с отвесни скали, спускащи се на 70 метра към морето. Калиакра означава “красив нос”, наречен така заради червените си скали. Днес забележителният нос Калиакра е природен резерват.

Сред тези диви места някак изненадващо изниква луксозният курортен комплекс Русалка, където човешката ръка е създала изключително атрактивни хотели, добри условия за водни спортове и модерни развлечения.

Балчик е сред най-живописните български градчета по Северното Черноморие, съчетаващо историческата атмосфера с удобствата на морския курорт. През 1924 г. румънската кралица Мария започва да строи своята лятна резиденция, днес известна на туристите като Двореца. Тук се намира и най-голямата Ботаническа градина в Европа.
В региона на Каварна и Балчик са в строеж три голф-игрища, създаден е и проект за четвърто. Това място се обособява като българска голф-дестинация, за която тепърва ще се говори.

Най-източната точка на България - нос Шабла, е известен с най-стария морски фар по крайбрежието на Черно море. На 5 км западно от фара е и най-източният български град Шабла, който днес е развиващ се морски курорт.

Да инвестираме на северното Черноморие

Северното Черноморие е основен център на морския рекреативен туризъм в страната, с добре развита и обновяваща се туристическа инфраструктура, която включва предимно курортни комплекси и селища. Районът предлага възможности за целогодишни посещения на уникални природни територии. Всяко лято милиони туристи остават със спомена за красивото и гостоприемно българско море.

Българският Черноморски туризъм е подложен на изключителен строителен и инвестиционен бум предимно  по отношение на пазара на имоти. През последните години хотелската инфраструктура отбелязва едни от най-високите темпове на растеж в Европа. Курортите-перли на Северното ни Черноморие са отдавна известни на англичани, германци, шведи, руснаци, румънци. Всяко лято милиони туристи остават омагьосани не само от привлекателната сила на Северното българско Черноморие, но и очаровани от спомена за красивото и гостоприемно Южно Черноморие
Освен изключителното ни природно и културно богатство, България предлага едни от най-ниските стойности на пакети с туристически услуги и цени на имоти за чужденци от Балканските страни, Източна и Западна Европа. Северното Черноморие се разраства с бързи темпове през последните няколко години, а предвидените реализации на голф игрища, СПА комплекси и пет звездни хотели стават все по-атрактивна дестинация за български и чужди инвеститори.

Екзотична природа, богата история, съвременно строителство – ето нашето Северно Черноморие.
Изборът да търсите своето кътче по Северното Черноморие е правилен.

  
Очакваме ви в офисите ни в Слънчев бряг, Созопол, Приморско и Варна, както и във всеки един от офисите на Мирела Недвижими Имоти!

 



Условия за зимни спортове в град Банско

Банско - атрактивната ски дестинация под самия покрив на Пирин.

Българското Южно Черноморие - инвестирайте в бъдещето, купете имот там!

Модерно и ново строителство, ниски цени и високата възвръщаемост на инвестициите в България! Изследвайте един нов за вас свят, насладете се до край на удоволствията, които лятото предлага, вземете частица със себе си!