Българското Южно Черноморие - инвестирайте в бъдещето, купете имот там!

Южното ни Черноморие – лятна феерия от лукс, изтънченост, пясък и синьо море!

Посетихте ли вече нашите офиси в Слънчев бряг, Созопол, Приморско ....

Бургаското черноморско крайбрежие започва на север от град Обзор, при последните разклонения на Стара планина и стига на юг до Резовска река, при гористите склонове на Странджа планина. Многобройни живописни малки и големи заливи и причудливи скали, просторни плажове с пясъчни дюни и топло море създават привлекателната сила на Южното Черноморие. Бургас, който е разположен край най-големия залив на Българското черноморско крайбрежие, е четвърти по големина град в страната, стопански и културен център. Удивителната природа в съчетание със съвременното строителство – това е магията на "Дюни", "Елените", "Слънчев бряг", Поморие, Несебър, Свети Влас, Созопол… И днес културата на Странджа е част от културата на бита на Ахтопол, Царево, Китен, Приморско. В атракционните заведения имате шанс да видите неповторимия колорит на странджанските нестинарски танци.

Слънчев бряг е разположен в красив залив на 12км плажна ивица. Северната му част се опира в полите на последните възвишения на Старопланинския масив – едно великолепно съчетание от море и планина.  Пленява с кристалните си води и ясни небеса и привлича стотици хиляди туристи от десетилетия насам. Слънчев Бряг е най-големият български морски курорт с най-дългата и широка плажна ивица и с множество хотели разположени по дължината и между дюните. Той предлага необятно и топло море с леко полюшващи се вълни, пясъчно дъно и приблизително 1,700 слънчеви часа от май до октомври, придружени от лек свеж бриз. Много са и възможностите за спорт и развлечения. Слънчев бряг предлага идеални условия за сърф, водни ски, парашутизъм, парапланеризъм, яхтинг, тенис, плажен волейбол, мини голф, гребане, боулинг и още безброй забавления. Нощният живот е разнообразен и добре представен, световно известни DJ-и имат програми в дискотеките. Има многобройни барове с музика на живо, плажни барове и различни представления. Големият и модерен Аквапарк предлага незабравими атракции за туристите. Тук се провежда и международният фестивал за популярна песен „Златният Орфей” и декадата на симфоничната музика, част от Международния фолклорен фестивал, модни ревюта и конкурси за красота.

Свети Влас е живописно морско селце, скътано в подножието на южните старопланински склонове по брега на морето. Разположението на Св.Влас между планина и море, прави климата му подходящ за лечение на белодробни и костни заболявания. Местоположението на този морски курорт го поставя сред най-оживената туристическа зона на България. Там може да изкарате една пълноценна почивка или ваканция. Открито e и ново пристанище за яхти. То предлага на запалените любители по ветроходството условия от световна класа за прекарване на една незабравима лятна почивка! Тук могат, както да се наемат, така и да се закупуват яхти, а професионалният екип ще ви предостави най-доброто обслужване.

В южната част на Слънчев бряг се намира древният град Несебър, основан под името Месемврия. Обявен е за архитектурен и археологически резерват през 1956. Несебър е единствената по нашето крайбрежие комбинация от старинен град и модерен курорт. Освен с насладата от слънчевите плажове, почивката в Несебър ще Ви срещне с дълбокото обаяние на древността, богатата история и удивителната красота на града - символ на духовност и традиции през вековете. Старият град е паметник на културата, включен в листата за световното културно наследство. Несебър е един от най-старите градове в Европа и най-богат на архитектурни паметници от Средновековието в България.

Поморие – това е райско кътче на черноморското крайбрежие, обединяващо в себе си романтика и уют, присъщи само на малките градове. Поморие или Древно Анхиало е малък черноморски град, очарователен със своята непринудена и романтична атмосфера, прочут с лечебната кал на Поморийското Солено езеро и ароматните вина, които се произвеждат в този регион. Напоследък Поморие се обособява като притегателен център за целогодишен балнеологичен, спа и уелнес туризъм.

Созопол е най-старият град на българското черноморско крайбрежие и е основан през 610 г. пр.н.е., като елинска колония ("полис") от милетски гърци под името Аполония Понтика. Първото селище тук възникнало в края на IV - III хил.пр.н.е. Подводните проучвания в акваторията на созополското пристанище разкриват останки от жилища, керамични съдове, каменни и костени оръдия на труда от бронзовата епоха. Тесните и къси калдъръмени улички с типичните стари созополски къщи придават романтичност и неповторимост на Стария град. Созопол е забележителен и с множеството си църкви.

Град Приморско е курорт и център на младежки туризъм. Общата площ на плажовете възлиза на около 1 кв. км ., от които половината са защитени дюни. В непосредствена близост са разположени природния резерват “Ропотамо” - защитените територии “Аркутино”, “Водни лилии”, “Морски пелин”, блатото “Стамопуло”. През околностите на града минават реките Ропотамо и Дяволска. Дяволска река получава водите си от Дяволското блато, чието ниво е под морското равнище.

С. Синеморец е разположено в сърцето на уникален природен резерват, който обхваща поречието на р.Велека и р.Резовска, насечения с романтични заливи бряг на Черно море и гористите върхове на Странджа планина. Наричат това място “райското кътче на българското Черноморие”. По неповторим начин тук се срещат вятъра и мириса на морето, свежата планинска прохлада на Странджа, гъмжащи от дивеч и редки птици дъбови и букови гори и тихите и вечни води на р.Велека. Туристите, които идват тук остават завинаги в плен на природния оазис, отличаващ се коренно от заобикалящата ни урбанизирана среда.

Иракли е защитена територия с къмпинг, намираща се до с. Емона, Община Несебър. Той е известен с девствената си природа и чистата околна среда, която не може да се срещне почти никъде по българското крайбрежие на Черно море. Там растат уникални растения, които са вписани в Червената книга на Република България и са защитени от Закона за опазване на околната среда.
Нос Емине е най-източната точка на България. Намира се на около 79 км. южно от Варна, 54 км. северно от Бургас и 14 км. южно от Обзор. Той е и най-бурният нос на Черноморското крайбрежие.
Нос Емине заема площ от 0.5 хектара и бележи краят на Старопланинската верига. Някога тук се е издигала гордо крепостта Емона, чието име произлиза от античното име на Стара планина – Аемон. От крепостта днес са останали само няколко руини. Запазен е морски фар и останки от средновековен манастир. Пленителна е гледката, която се разкрива от скалния нос към заливът на Несебър. В непосредствена близост се намира село Емона - родно място на тракийския цар Рез, участвал в Троянската война и убит от Одисей и Диомед, според Омировата Илиада.

Най-амбициозният проект в Община Поморие, край село Каблешково, отличен със сертификат за инвеститор първи клас, е разположен на територия от близо 2000 декара в местността "Хижата" до Каблешково. Намира се в близост до морските курорти и от него за 10 минути се стига до летище Бургас. Първокласният голф развлекателен комплекс за целогодишна експлоатация ще разполага с игрище от 18 дупки. Проектът включва и голф академия, луксозен хотел, тенис комплекс, басейни, както и ресторанти, заведения и магазини. Благоприятния климат в България за дълъг активен голф сезон ще привлече на голям брой туристи от целия свят.

С изключително си природно и културно богатство, България е една от предпочитаните туристически дестинации. Южното ни Черноморие е отдавна посещавано както за чужденци от Западна Европа, така и за близко източните ни съседи. Англичани, ирландци, германци, шведи, руснаци, украинци, молдовци, румънци и др. посещават и се радват на красивите ни плажове, многобройните хотели и уникалните развлечения на морето. Българското Черноморие може да предложи на всекиго по нещо. Веднъж потопили се в магията на слънцето и златистите плажове, няма да искате да напуснете тази приказка. Едно уникално съчетание от култури и народности, това е Българското черноморско крайбрежие през летните месеци. Тук можете да срещнете гостоприемство, присъщо само на българина, традиция в областта на кулинарните изкушения в съчетание с непрекъснато новаторство и голямо разнообразие. Всичко това, заедно с духа на българина и усмихнатите лица, които ще срещате, културата, до която ще се докоснете, ще направят почивката ви в България едно несравнимо изживяване. Направете своята инвестиция в бъдещето тук. Модерното и ново строителство, ниските цени и високата възвръщаемост на инвестициите в България са достатъчна причина да го направите сега. Изследвайте един нов за вас свят, насладете се до край на удоволствията, които лятото предлага, но и вземете частица със себе си. 

Защо тази частица не бъде Ваша завинаги?

 

Имате уникалната възможност да закупите своята приказка на морето, почивайки си, без да се притеснявате за нищо. Нашите брокери ще организират всичко необходимо за това. Да притежавате имот на морето, означава да опознате топлината на лятото, спокойствието и щастието. Ние ще помогнем почивката Ви да се превърне в една обиколка из България, като Ви запознаем с пазара на недвижимите имоти у нас. За да обикнеш една страна трябва да я опознаеш. Защо да не опознаете България и не я направите част от Вас или Вие да станете част от нея?

 

Материалът е в превод от www.topbulgariaproperty.com - сайт на Мирела- недвижими имоти



Условия за зимни спортове в град Банско

Банско - атрактивната ски дестинация под самия покрив на Пирин.

Инвестиция на българското Северно Черноморие или защо да купите имот там

Екзотична природа, богата история, съвременно строителство – Изборът да търсите своето кътче по Северното Черноморие е правилен!