ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Държава:

БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ ГЪРЦИЯ

Селища:

ИНФО ПАКЕТ
Полезна информация за населеното място. Общини, училища, детски градини, болници, РПУ, магазини, доставчици на услуги и др.

к.к. Пампорово

Вижте къде се намира на картата Имоти в област Смолян - к.к. Пампорово

ПЕРЛАТА НА РОДОПИТЕ - ПАМПОРОВО

 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

 
Пампорово е най-популярният и най-големият ски курорт в България. Намира се на 250 км. югоизточно от София, на 80км. южно от Пловдив и на 11 км. северно от Смолян. Курортът е разположен на 1650 м.н.в., в подножието на връх Снежанка (1926м.). От върха, на който е построена високата 156 м. Телевизионна кула се спускат множество ски-писти към курортния комплекс и към Смолянските езера. Курорта и ски-пистите са обградени с вековни ели, което прави курорта изключително красив и привлекателен. В курорта може да намерите чудесни хотели с всички съвременни удобства и прекрасно обслужване. Някои от най-известните хотели са: Перелик, Мургавец, Преспа, Снежанка, Орфей и Панорама. Туриститите посетили курорта и неговите хотели казват, че това е била най-незабравимата ваканция в живота им.  В някои хотели функционират отлични програми за възстановяване и рехабилитационни центрове. Едно приятно място за отдих с великолепна гледка е панорамният бар в кулата на връх Снежанка (2030 м надморска височина).


СПОРТ И ЗАБАВЛЕНИЕ


Общата дължина на ски-пистите е 18 км. Лифтовете и влековете които обслужват пистите са с капацитет 7000 човека на час. Климатът е благоприятен за туризъм,
като средногодишната температура е 8°C, над 150 дни в годината се задържа снежната покривка, а слънчевите дни са близо 270. За начинаещи скиори са построени няколко (зелени) писти и няколко плацове оборудвани с мини влекчета. За напреднали има няколко много стръмни (черни) писти. За любителите на ски бягането и биатлона има изгра-дени писти около връх Снежанка и спортно стрелбище в местността Язовира. В Пампорово работят няколко ски-училища с високо квалифицирани преподаватели. Около пистите и в хотелите се намират около 15 ски-гардероба с общо над 8000 комплекта модерна ски и сноуборд екипировка. В Пампорово се провеждат международни и национални състезания по ски алпийски дисциплини за мъже и жени, ски бягане, ски ориентиране, биатлон и други зимни спортове. Ски пистите в Пампорово са както следва - Снежанка -1 - (Снежанка – Язовира; средно трудна), Снежанка -2 Стената  - (Снежанка - Студенец; много трудна), Снежанка -3 - (Снежанка – Двата моста; много и средно трудна), Снежанка -4 - (Снежанка – Ардашлъ; много и средно трудна), Снежанка -5 - (Снежанка – Ардашлъ; трудна, средно трудна), Снежанка -6 - (Снежанка - Язовира - Студенец – Ардашлъ; лесна), Снежанка – Смолянски езера, Студенец –Автогарата (средно трудна). В допълнение към ски пистите работят ежедневно и 7 лифта в услуга на туристите.
Ски сезона в Пампорово идва заедно с пълна програма от събития и дейности. В хотелите се предлага боулинг, пързаляне с шейни и екскурзии до близки и интересни места. След уморителното ски каране може да отидете до Чепеларе или Девин, където можете да се насладите на изкуството на старите занаяти и съответно прекрасните  минерални бани. Пампорово предлага също и голямо разнообраазие от нощни клубове и ресторанти, където може да опитате невероятна международна и традиционна кухня и вина.

 

ИМОТИ В ПАМПОРОВО


Покупката на имот в е една разумна инвестиция, тъй като може да прекарвате ваканцията си без да плащате и след това да отдавате под наем имота. Повечето нови жилищни комплекси предлагат и поддръжка на имота, така че ако закупите апартамент грижите по него ще бъдат възложени на някой друг. Нашите оферти в кк. Вижте нашите оферти за имоти в к.к. Пампорово.

Ако имате още информация за района, моля подайте я тук: