Бележник ()

Обадете се на тел. 02 9812345 и задайте вашите въпроси

Често задавани въпроси

Можете да се обадите на телефон 02 9812345 всеки работен ден от 09.00 до 18.00 часа.

С удоволствие ще отговорим на вашите въпроси и ще ви насочим към точните хора, който могат да свършат работа.

Можете да използвате и формата за контакти.

Ето и най-често задаваните въпроси към нас:

1. Колко струва имотът ми?
Можем да ви свържем с подходящия наш агент, който ще ви консултира по телефона за цената на вашия имот, но най-точна оценка можем да направим след оглед на имота.
Огледите не се заплащат. Консултациите също са безплатни.

2. Какви са тенденциите на пазара? Сега ли да купувам или да изчакам?
Ще ви свържем с нашите анализатори и директори по продажби, за да получите изчерпателна информация в зависимост от вида на имота и района/квартала, който ви интересува. Консултациите са безплатни.

3. Какъв е размерът на комисионата за посредническата услуга?
Обичайното ни комисионно възнаграждение е 3% от цената на имота при сделки по покупко-продажби и 50% от месечния наем - при сделки с наеми. В цената на услугата са включени подготовката на всички документи за сделката, гарантирана юридическа защита, предаване на владението/ползването на имота, а при сделки по продажби - регистрация на имота в данъчната служба и промяна на партидите за ток, вода и отопление. Възнаграждението се дължи еднократно, само при осъществяване на сделка. Минималното възнаграждение при наеми е 100 евро, а при покупко-продажби 600 евро. Посочените стойности са без ДДС.

4. Кога се заплаща възнаграждението?
При сделки по покупко-продажби: 50% от възнаграждението се дължи до 5 дена след сключването на предварителен договор и заплащането, респективно получаването на капаро за имота. Останалите 50% се заплащат до 5 дена след подписването на нотариалния акт за прехвърляне собствеността върху имота.
При сделки с наеми: възнаграждението е дължимо до 5 дена след сключване на договора за наем и заплащането на първия месечен наем или депозит по договора.

5. Какви са вашите ангажименти като посредник?
Задълженията ни са изчерпателно посочени в договора за посредничество, който сключваме с клиентите си. Условията, при които работим, са ясно и точно регламентирани, без неясни и двусмислени клаузи, без скрити условия. Ние се ангажираме не само да ви намерим подходящ имот или клиент за вашия имот, но и да оформим юридически всички фактически отношения, да ви съдействаме с консултации и правна подкрепа във всички етапи от сделката, вкл. получаването на цената в пълен обем и предаването на владението или ползването на имота.